Acasă Justiţie EXCLUSIV // DOC // Ordinul prin care a fost eliberată din funcție,...

EXCLUSIV // DOC // Ordinul prin care a fost eliberată din funcție, fosta șefă DTSP, Viorica Solomițchi – ANULAT: Decizia Completului specializat al Curții de Apel

0

Hotărârea Judecătoriei Chișinău cu sediul Rîșcani, din data de 20 decembrie 2019 prin care a fost respinsă ca fiind neîntemeiată cererea de chemare în judecată depusă de către Veronica Solomițchi împotriva Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipiului Chișinău, reprezentată de Vrînceanu Ion privind anularea odinului, restabilirea în funcție , încasarea salariului restant și repararea prejudiciului moral – a fost casată. O decizie în acest sens a fost adoptată la data de 25 noiembrie curent, de către Completul specializat pentru examinarea acțiunilor în contencios administrativ, Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al Curții de Apel Chișinău. Decizia este cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiție.

În adresa redacției SafeNews.md a parvenit un document ce prevede faptul că Completul specializat pentru examinarea acțiunilor în contencios administrativ, Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al Curții de Apel Chișinău a casat hotărârea primei instanțe de acum un an când cererea de chemare în judecată depusă de Veronica Solomițchi împotriva Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipiului Chișinău, reprezentată de Vrînceanu Ion a fost respinsă ca neintemeiată.

În același timp, Completul a admis parțial cererea de chemare în judecată, iar ordinul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipiului Chișinău, cu privire la încetarea raporturilor de muncă a fost anulat.

Aceiași hotărîre prevede încasarea din contul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipiului Chișinău, în beneficiul Veronicăi Solomițchi salariul pentru absență forțată de la locul de muncă, începând cu 15 mai 2019 până la 25 noiembrie 2020, cu achitarea contibuțiilor obligatorii.

Totodată, Completul a dispus și achitarea prejudiciului moral în sumă de un salariu de funcție.

Amintim că în aprilie 2019, fost edil al caputalei, Ruslan Codreanu a cerut recent demisia „benevolă” a conducerii Direcției Educație Buiucani, după ce șefa de Direcție a organizat licitații repetate pentru a cumpăra o mașină nouă de serviciu în valoare de 230 de mii de lei, echivalentul a circa 11.500 de euro.

Planificarea procurării automobilului a fost inițiată de către fosta șefă, Veronica Solomițchi, care ulterior a anulat procedurile după mai multe scandaluri la primăria Chișinău și a neregulilor depistate în caietele de sarcini.

Atunci, Solomițchi a declarat pentru AGER că direcția Educație Buiucani a planificat bani în buget pentru procurarea automobilului și, la acel moment, nici Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, nici primăria Chișinău, nu au avut obiecții.

„Distribuirea bugetului aprobat de consiliul municipal îi revine, conform legii, competenței primarului. Planul de achiziții este publicat atât pe pagina direcției generale edu.md la compartimentul achiziții și am fost nedumerită, cum poți să zici public că se procură automobil și nu știu ce, ținând cont de faptul că o asemenea direcție a procurat un automobil, direcția generală a procurat două automobile, iar atunci când s-a dorit procurarea automobilului pentru sectorul Buiucani, s-a camuflat totul într-un scandal”, susținea atunci Solomițchi.

Atunci, fosta șefă a menționat că a anulat de două ori procedura de achiziție, deoarece caietul de sarcini nu respecta anumite proceduri conform legii.

Ulterior, potrivit jurnal.md, la sfârșitul lunii aprilie 2019, fostul șef al DETS Buiucani, Ion Vrînceanu, găsit vinovat de Curtea de Apel Chișinău de fals în declarația de avere și condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu a fost restabilit în funcție.

La data de 8 maai 2019, a fost emis un ordin de încetare a raportului de muncă, pe numele Veronicăi Solomișchi.

 Iar la data de 15 noiembrie DETS Buiucani procură de la DAAC Auto SRL, singurul participant la licitație, un automobil de marca Skoda Rapid în valoare de 223.500 lei, fără a ține cont de Legea 131.

Amintim că Ion Vrânceanu a fost pus sub urmărire penală la începutul anului 2015, fiind acuzat de fals în declarația de avere pentru anul 2013 și de abuz în serviciu primind interdicția de a ocupa funcții publice timp de trei ani. Ancheta stabilise că el nu a declarat mai multe bunuri imobile, dar și 7 conturi bancare pe care le deţinea împreună cu familia, închise în anul 2013, și pe care se aflau sume de peste 2 milioane de lei şi 29 de mii de euro, scrie moldovacurata.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.