Acasă Politic Consiliul UE: Șor, Tauber, Cavcaliuc și Plahotniuc rămân sub sancțiuni

Consiliul UE: Șor, Tauber, Cavcaliuc și Plahotniuc rămân sub sancțiuni

0

Consiliul UE a dispus prelungirea măsurilor restrictive împotriva persoanele acuzate de destabilizarea Republicii Moldova. Măsura rămâne valabilă cel puțin până în aprilie 2025.

Sancțiunile se aplică pentru 11 persoane fizice și o persoană juridică. Activele lor din UE vor fi înghețate, le este interzisă accesarea resurselor și li se aplică interdicții de călătorie și tranzit prin statele membre ale comunității, scrie Realitatea.md.

Conform registrului european de sancțiuni, pentru acțiuni de destabilizare a Moldovei, UE i-a sancționat pe Ilan Șor, Vlad Plahotniuc, Gheorghe Cavcaliuc, pe fosta deputată Maria Albot, pe parlamentara Marina Tauber, pe politicianul rus Igor Chaika, Arina Corșicova și Dumitru Chitoroagă, asociați cu trusturile media ale lui Ilan Șor, liderul asociației „Scutul Poporului” Chiril Guzun, politicianul de la Comrat Victor Petrov și ofițerul FSB Dmitri Miliutin, responsabili de Transnistria și destabilizări în Moldova.

Entitatea juridică sancționată este organizația „Scutul Poporului”. ONG-ul este acuzat de europeni precum că ar fi fost implicat în organizarea manifestațiilor violente în Republica Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.