Acasă Dosare de rezonanță Dosarul Viorel Morari 2: Ce au ridicat procurorii în urma descinderilor?

Dosarul Viorel Morari 2: Ce au ridicat procurorii în urma descinderilor?

2

În dimineața zilei de miercuri, 11 martie, procurorii au descins în cadrul dosarului Viorel Morari 2, unde atât fostul șef al PA, cât și fratele său Oleg Morari sunt cercetați penal pentru spălare de bani și îmbogățire ilicită. Perchezițiile au fost făcute, după ce ieri, contabilul Iraron-Grup SRL a fost eliberat din penitenciarul 13, unde și-a petrecut ultima lună.

Potrivit avocaților, câteva grupuri formate din procurori și ofițeri au bătut concomitent atât la ușa apartamentului în care locuiește șeful suspendat al PA, Viorel Morari, cât și pe adresa în care se afla una dintre imobilile ce aparțin mamei acestuia, Eugenia Morari. Din mandatul de efectuare a perchezițiilor se indică că se căuta: bani, obiecte de preț, precum și documente pe hârtie sau în format electronic, care ar demonstra relațiile financiare dintre Viorel Morari și firma fratelui său, dar și alte probe care ar avea legătură cu Irarom-Grup.

Prin urmare în urma perchezițiilor realizate în locuința Eugeniei Morari, organul de urmărire penală nu au găsit și ridicat nici un obiect sau act ce se pretindeau a fi căutate, iar din locuința în care se afla Viorel Morari și familia sa:

„Nu au găsit nimic. Au ridicat câteva foi de parcurs al automobilului pe care clientul meu l-a luat în folosință de la Irarom-Grup. Dar nu este nimic ilegal, contractul a fost raportat în declarația de avere, la Procuratura Generală”, a precizat apărătorul Vasile Foltea.

Perchezițiile însă nu s-au oprit aici. Echipa de procurori a mers și la domiciliul lui Oleg Morari. Inițial acuzatorii au sunținut că vor face percheziții doar la domiciliu, ulterior însă au mers și în garaje, făcând percheziții și în automobile

„Eram ieșit din oraș, când am fost sunat de procurorul Carolina Vidrașcu și impus să fac cale întoarsă. Au făcut percheziții peste tot, iar eu nu le-am creat impedimente, pentru că știu că suntem nevinovați. Au ridicat contractele de vânzare-cumpărare a imobilelor; proiectul elaborat de arhitecți pentru stația PECO; un contract vechi prin care oferisem în chirie un imobil încă înainte de a fonda firma Irarom-Grup; și câteva harduri vechi găsite într-un garaj. I-am lăsat să i-a tot ce au găsit de cuviință că este necesar pentru dosar”, a spus Oleg Morari.

„Pentru mine personal este stranie efectuarea perchezițiilor la această etapă, deoarece dosarul pe faptul îmbogățirii ilicite a fost pornit la mijlocul lunii decembrie 2019. Despre acest dosar am fost informat la 7 februarie 2020, iar peste câteva zile și procurorul general a vorbit despre acest subiect. De ce aceste acțiuni au fost întreprinse abia astăzi? Probabil motivul ar fi denigrarea și umilirea mea în continuare ”, a precizat Viorel Morari.

Potrivit dezvăluirilor făcute de Stoianoglo în cadrul unui briefing, procurorii au constatat că mama, fratele și cumnata lui Viorel Morari, care au înființat și administrat SRL Irarom Grup, fondată în 2013, ar fi investit în activitatea de întreprinzător mijloace financiare ce au depășit substanțial veniturile înregistrate oficial la instituțiile abilitate de stat.

Totodată, procurorii i-au incriminat fostului șef de la Procuratura Anticorupție că mama sa, care a avut timp de doi ani venituri oficiale de doar 2.500 de lei, în 2014 a efectuat nouă tranzacții de depunere a numerarului pe contul bancar al firmei „pentru majorarea capitalului statutar” în sumă totală de 3,8 milioane de lei.

Acest lucru, însă a fost negat de către administratorul firmei, Oleg Morari, care a prezentat jurnaliștilor acte de demonstrează declararea banilor agonisiți pe parcursul anilor în care el împreună cu părinții săi au fost plecați la muncă peste hotare. Mai mult decât atât, Oleg Morari a prezentat și acte care demonstrează faptul că pe parcursul anilor a luat cu împrumut mai multe sume de bani, de la câteva persoane aflate peste hotare.

Viorel Morari a declarat că dosarul penal pe numele său ar fi o comandă politică după ce a decis să repornească dosarul penal privind presupusa finanțare a Partidului Socialiștilor din stăinătate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.