Acasă Extern Macron: Ucraina și R. Moldova fac parte din familia noastră europeană

Macron: Ucraina și R. Moldova fac parte din familia noastră europeană

0

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat joi, într-un discurs despre Europa susținut la Sorbona, că Ucraina și Republica Moldova „fac parte din familia europeană” și au vocația de a adera la UE, „atunci când va veni momentul”.

„După agresiunea rusă, Europa se gândește acum la ea însăși ca la un întreg coerent, afirmând că Ucraina și Moldova fac parte din familia noastră europeană și au vocația de a adera la Uniune atunci când va veni momentul, ca și Balcanii de Vest”, a afirmat oficialul.

„Așa cum am spus anul trecut la Bratislava, depinde de noi să ne asigurăm că ele sunt ancorate în Europa, să susținem reformele necesare acum pentru a pregăti această cale, care nu există decât dacă integrează acquis-ul comunitar”, a adăugat Emmanuel Macron.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.