Acasă Social Afaceri de Paști, pe timp de pandemie. Un ou sfințit se livrează...

Afaceri de Paști, pe timp de pandemie. Un ou sfințit se livrează la domiciliu, cu cel puțin 150 de lei

0

Unele restaurante din Chișinău au anunțat că vor livra la domiciliu ouă sfințite în dimineața de Paști. Nu este vorba despre o acțiune de caritate, după cum pare a fi la prima vedere, ci despre o întreagă afacere, care-i va costa pe beneficiari destul de mulți bani. Deși prețul anunțat al unui ou sfințit este de 2, 99 lei, Vitalie Stepanov, directorul unei rețele de restaurante care a venit cu această idee, a explicat pentru TIMPUL că livrările vor avea loc doar în cazul în care cumpărătorul va comanda și alte bucate, în sumă de cel puțin 150 lei. De cealaltă parte, Biserica ordotoxă nu salută astfel de inițiative. 

Potrivit lui Stepanov, întreprinderea sa nu câștigă nimic din acest gest, deoarece prețul de 3 lei pentru un ou este mic, în comparație cu prețul ouălor de pe piață.

„În magazine, un ou vopsit costă 5 lei, dar noi îl vindem practic la prețul de producere. De aceea trebuie să se respecte regulamentul, care prevede că livrarea se face doar de la 150 de lei”, a subliniat Stepanov.

El a mai spus că ouăle vor fi sfințite de către un preot, în dimineața de 19 aprilie. Întrebat cine este acest cleric, Stepanov a refuzat categoric să răspundă. La insistențele noastre, directorul a adăugat că, de fapt, încă nu a făcut cunoștință cu preotul și că toate discuțiile cu acesta au fost purtate de cineva dintre subalternii săi.

Mitropolia Moldovei nu privește cu ochi buni la astfel de afaceri și consideră că, prin asemenea metode, se discreditează însăși semnificația sfintelor sărbători de Paști. PS Ioan, vicar al mitropoliei și Episcop de Soroca, este de părere că, în zilele Învierii, oamenii trebuie să fie mai buni și mai darnici, în special față de persoanele bolnave și cele în etate.

„Nu știam că se vând, mă gândeam că sunt împărțite gratis oamenilor nevoiași. În general, produsele sfințite ar fi bine să fie oferite în dar în dimineața pascală. Ar fi cazul să facem caritate, să ne axăm pe filantropie în aceste sfinte zile, mai ales în situația în care ne aflăm astăzi”, afirmă ierarhul.

Totodată, episcopul a subliniat că nu cunoaște care preot ar putea participa la această acțiune.

Amintim că, în acest an, Sfânta Liturghie de Paști se va oficia în bisericile din R. Moldova cu ușile închise, însă creștinii vor putea să-și sfințească bucatele în curtea bisericilor sau în stradă, dacă vor purta mănuși, măști și vor respecta distanța socială, pentru a preveni o eventuală contaminare de COVID-19

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.