Acasă Social Agenția Franceză pentru Dezvoltare acordă R. Moldova 40 de milioane de euro

Agenția Franceză pentru Dezvoltare acordă R. Moldova 40 de milioane de euro

0

Agenția Franceză pentru Dezvoltare va oferi ajutor Republicii Moldova pentru reformarea și modernizarea domeniului forestier, în conformitate cu reglementările și acquis-ul Uniunii Europene.

Parlamentul a votat, în prima lectură, pentru ratificarea unui Acord de facilitate de credit care prevede acest lucru. Astfel, în perioada 2024-2025, Republica Moldova va beneficia de un împrumut în valoare de 40 de milioane de euro, oferit în două tranșe.

De asemenea, țara noastră va primi și un grant de 1,2 milioane de euro. Împrumutul este acordat Republicii Moldova pentru 15 ani, cu o perioadă de grație de cinci ani.

Acordul de facilitate de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare a fost semnat la Paris, la 7 martie 2024.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.