Acasă Dosare de rezonanță Violul angajatei Procuraturii Anticorupție: Dosarul a fost transmis în judecată, timp în...

Violul angajatei Procuraturii Anticorupție: Dosarul a fost transmis în judecată, timp în care învinuiții au fost eliberați de după gratii

358
0
ads

Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Ciocana anunță despre finalizarea și expedierea în judecată a dosarului de învinuire a doi chișinăuieni, acuzați de viol, acțiuni violente cu caracter sexual și privațiune ilegală de liberate a unei angajate a Procuraturii Anticorupție.

Cazul a avut loc în dimineața zilei de 28 decembrie 2019, după petrecerea corporativă a Procuraturii Anticorupție, când o parte dintre angajații acesteia și-au continuat cheful într-un alt local din sectorul Ciocana.

După ce au consumat băuturi alcoolice, aceștia au făcut cunoștință cu cei doi inculpați, care se aflau în același local. Ulterior, profitând de starea de ebrietate a unei angajate a Procuraturii Anticorupție, indivizii au urcat-o într-un taxi și au dus-o într-un apartament, unde a fost abuzată sexual de unul dintre ei. Victima a reușit să iasă din apartament peste câteva ore și să depună plângere, agresorii fiind reținuți, iar ulterior arestați.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, victima a fost consiliată de psihologi, fiind constatată o traumatizare psihologică postinfracțională.

Fiind audiați de procurori, inculpați, cu vârstele de 20 și, respectiv, 28 de ani, nu și-au recunoscut vina. În prezent, unul dintre aceștia, acuzat de viol, acțiuni violente cu caracter sexual și privațiunea ilegală de libertate este cercetat în arest la domiciliu, iar celălalt, învinuit de privațiunea ilegală de liberate, a fost eliberat de magistrați, sub control judiciar.

Pentru aceste infracțiuni legislația prevede până la șapte ani închisoare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here