Acasă Dosare de rezonanță DOC // Dosarul Chitoroagă vs Morari: S-a pus PUNCT în privința cererii...

DOC // Dosarul Chitoroagă vs Morari: S-a pus PUNCT în privința cererii fostului șef al PCCOCS privind repunerea în funcție a lui Viorel Morari

0

Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al Curții de Apel a respins recursul fostului șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei organizate și Cazuri Speciale, (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău privind repingerea cererei de anulare ordinului semnat la 17 septembrie 2019 de ex-procurorul general interimar, Dumitru Roibu, privind revenirea lui Viorel Morari la șefia Procuraturii Anticorupție.

Decizia CAC by SafeNews

Amintim că Judecătoria Chișinău a respins ca neîntemeiată plângerea fostului șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei organizate și Cazuri Speciale, (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, motivând că acesta a depus peste termen cererea prealabilă privind anularea ordinului semnat la 17 septembrie 2019 de ex-procurorul general interimar, Dumitru Roibu, privind revenirea lui Viorel Morari la șefia Procuraturii Anticorupție. Totodată, prin acest ordin nu i-au fost încălcate drepturile și libertățile fundamentale.

„Ordinul a fost emis la 17 septembrie 2019, dar a fost contestat la 16 decembrie 2019”, se arată în decizia motivată semnată de judecătorul Vitalie Ciumac. Legislația prevede că ordinul urma să fie contestat în decurs de 20 de zile de la data semnării, iar Nicolae Chitoroagă a știut despre acest lucru, deoarece revenirea lui Viorel Morari la șefia Procuraturii Anticorupție a fost mediatizată pe larg de mass-media.

Instanța a respins ca nefondată și pretenția lui Chitoroagă precum că repunerea în funcție a lui Morari i-au afectat dreptul la un proces echitabil, fiindu-i intentat un dosar penal, pe motiv că legislația prevede atât recuzarea procurorului pe caz, cât și dreptul de a contesta acțiunile procurorului.  

CITEȘTE MAI MULT: VIDEO // Dosarul Chitoroagă vs Morari: Instanța a respins cererea fostului șef al PCCOCS privind repunerea în funcție a lui Viorel Morari. Argumentele părților

Amintim că procesul de judecată a început la data de 23 decembrie, iar o zi mai târziu, când Morari era deja suspendat din funcție de către Alexandr Stoianoglo, judecătorul Vitalie Ciumac a dat curs cererii lui Chitoroagă de a suspenda executarea ordinului din 17 septembrie 2019 până la adoptarea unei decizii finale.

Unul dintre dosarele de rezonanță investigate de Procuratura Anticorupție după revenirea lui Viorel Morari a fost cel pornit pe numele lui Chitoroagă pentru îmbogățire ilicită. Fostul șef al PCCOCS a fost pus sub învinuire și a stat 15 zile în arest preventiv. Dosarul a fost pornit după ce Procuratura Generală s-a autosesizat la o investigație jurnalistică a portalului Anticoruptie.md, privind o afacere care ar aparține lui Chitoroagă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.