Acasă Investigații VIDEO// Portretul unui șef de la ANP (II): încă o casă nedeclarată...

VIDEO// Portretul unui șef de la ANP (II): încă o casă nedeclarată și indicații licențioase date unui subaltern// ZdG

0

Serghei Demcenco, director adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, despre care ZdG a scris recent că locuiește într-o casă de lux nedeclarată, este și coproprietarul unei alte case, amplasată tot în municipiul Chișinău. Acest imobil, la fel nu se regăsește în declarațiile de avere și interese personale.

Totodată, deși a fost găsit vinovat de admiterea conflictului de interese de către instanțele de judecată, ANI a încetat controlul pe care îl inițiase în privința acestuia.

Între timp, ZdG a intrat în posesia unor înregistrări audio din care rezultă că Demcenco l-a telefonat repetat pe unul dintre subalternii săi pentru a-i ordona să-i angajeze nepotul într-o funcție la un penitenciar. Demcenco a refuzat și de această dată să răspundă la întrebările ZdG

Pe 25 iunie, curent, ZdG a publicat un articol în care dezvăluiam că Serghei Demcenco, cel mai longeviv dintre actualii conducători ai Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), locuiește de mai mulți ani într-o casă dintr-o zonă selectă a Chișinăului, care nu se regăsește în declarațiile de avere, fiind scrisă pe numele mamei sale.

În schimb, directorul adjunct de la ANP indica în declarații, începând cu 2014, „donații de la rude” în valoare totală de 60 de mii de euro. Tot în articolul din iunie scriam că Serghei Demcenco a fost găsit vinovat de instanța de judecată de nedeclararea unui conflict de interese și că de numele său se leagă o condamnare a R. Moldova la CtEDO.

Continuarea a găsiți pe zdg.md.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.