Acasă Extern Turcia anchetează 30 de internauți care au glumit pe seama lui Erdogan

Turcia anchetează 30 de internauți care au glumit pe seama lui Erdogan

0

Autoritățile turce au anunțat miercuri că au lansat proceduri judiciare împotriva a 30 de navigatori pe Internet care au publicat mesaje „mincinoase” şi „nefondate” despre starea sănătății președintelui Recep Tayyip Erdogan.

„S-a constatat că hashtagul #mort a fost lansat pe reţeaua de socializare Twitter despre preşedintele nostru”, a anunţat într-un comunicat Direcţia Generală a Securităţii, transmite SafeNews.md cu referire la hotnews.ro.

„Cu hashtagul menţionat, 30 de persoane considerate ca postând conţinuturi de dezinformare (…) au fost identificate, iar proceduri judiciare necesare au fost lansate împotriva lor”, anunţă direcţia.

Sănătatea preşedintelui Erdogan, în vârstă de 67 de ani şi care se află la putere de aproape 20 de ani, face cu regularitate obiectul unor speculaţii în Turcia.

Mai multe înregistrări video publicate în ultimii ani pe reţele de socializare îl prezintă pe preşedintele turc părând slăbit. Una îl prezintă coborând trepte cu dificultate.

Responsabilul preşedinţiei cu comunicarea, Fahrettin Altun, a publicat miercuri pe Twitter, ca răspuns la aceste mesaje, un videoclip de 12 secunde în care Erdogan apare mergând calm, un videoclip repostat de susţinători ai preşedintelui.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.