Acasă Extern De 9 mai, Putin îi felicită pe moldoveni, dar nu și pe...

De 9 mai, Putin îi felicită pe moldoveni, dar nu și pe oficialii de stat

0

Cu ocazia celei de-a 79-a aniversări a capitulării Germaniei naziste pe 9 mai, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a transmis felicitări înalților demnitari de stat din mai multe foste republici sovietice, însă nu și pe cei din R. Moldova și Georgia, iar mesajul de felicitare este adresat doar popoarelor acestor două țări.

Potrivit serviciului de presă a Kremlinului, Vladimir Putin a declarat că în aceste zile este adus un omagiu și respect tuturor celor care au luptat pe front și s-au sacrificat în cel de-al doilea Război Mondial.

„Este important să se oprească orice încercare de a distorsiona sau de a uita istoria noastră comună. Și, desigur, este important să păstrăm și să transmitem cu grijă următoarelor generații tradițiile glorioase de prietenie și ajutor reciproc, care au ajutat părinții și bunicile noastre să treacă cu demnitate prin grelele încercări ale războiului și să distrugă nazismul” a spus Vladimir Putin.

În context, menționăm că, agenda sărbătorii, care va avea loc pe 9 mai în Piața Marii Adunări Naționale, include deschiderea Orașului European, unde vor ține discursuri președinta Maia Sandu și comisarul european pentru buget și administrație Johannes Hahn; un târg interactiv; un culoar „Team Europe”; un târg al organizațiilor societății civile; un pavilion de divertisment pentru copii; concursuri și evenimente sportive; o zonă gastronomică. 

Totodată, Primăria Chișinău a anunțat că în perioada 8 – 10 mai, va fi suspendat traficul rutier pe anumite străzi din Capitală.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.