Acasă Social Reacția ANI la hotărârea Curții Constituționale: O decizie corectă și imparțială

Reacția ANI la hotărârea Curții Constituționale: O decizie corectă și imparțială

0

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) salută decizia Curții Constituționale de a declara neconstituțională Legea 244/2020, votată în decembrie 2020 de către majoritatea parlamentară de atunci, formată din deputații PSRM-„ȘOR”.

Instituția noastră apreciază această decizie ca fiind una corectă și imparţială. Considerăm că prin votarea acestei legi s-a dorit în mod voalat de a limita și îngrădi activitatea inspectorilor de integritate, în contextul în care aceștia au dat dovadă de curaj, atunci când au emis constatări și rezultate pe primele dosare pe avere de rezonanță.Apreciem implicarea autorului sesizării în adresa Curții Constituționale, având în vedere că instituția noastră nu îi revine o asemenea competență”, se arată într-un mesaj al ANI.

În acest sens, Autoritatea anunță că va continua să-și realizeze misiunea cu respectarea cadrului legal și nu va admite nicio ingerință în activitate.

Amintim că legea prin care s-a redus, de la trei la un an, termenul în care poate fi efectuat controlul de avere și interese personale a fost declarată neconstituțională. O hotărârea în acest sens a fost pronunțată de către Curtea Constituțională, care a fost sesizată de fostul deputat PAS, Sergiu Litvinenco, astăzi ministru al justiției.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.