Acasă Social Câte persoane au avut nevoie de primul ajutor medical în ultimele 7...

Câte persoane au avut nevoie de primul ajutor medical în ultimele 7 zile

0

În perioada 12 aprilie – 18 aprilie au fost înregistrate 13.966 solicitări pentru acordarea primului ajutor medical, informează IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Din cele 13.966 solicitări, la etapa de prespital au fost 5.468 pacienți, printre care 926 copii au fost transportați la spital pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

În structura solicitărilor deservite, predomină cele cauzate de urgențele respiratorii – 3.033 solicitări, inclusiv 1.096 (IRVA), urmate de urgențele cardiovasculare – 2.938 solicitări, inclusiv 52 pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 1.850 solicitări, inclusiv 217 accidente vasculare cerebrale.

În decurs de o săptămână la Serviciul de Urgență au parvenit 1.127 apeluri pe motivul diverselor traumatisme.

Pe traseele țării au fost înregistrate 43 accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 52 persoane, printre care nouă copii.

La necesitate, în dependență de starea pacienților, aceștia au fost transportați la Unitățile de Primire Urgentă spitalicești.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.