Acasă Investigații Video // Vecinul de la Holercani al președintelui Dodon (Anticoruptie)

Video // Vecinul de la Holercani al președintelui Dodon (Anticoruptie)

0

Vila prezidențială de la Holercani se află în imediata vecinătate cu imobilul înregistrat pe numele unei întreprinderi dintr-un offshore cipriot, administrată din umbră de către Grigore Caramalac, alias Bulgarul, om de afaceri, condamnat pentru evaziune fiscală, cu conexiuni la autoritatea interlopă. Ambele imobile se află pe teritoriul instituției publice Pensiunea Holercani, paza cărora este asigurată de Serviciul Pază și Protecție de Stat (SPPS). Imobilul a fost înstrăinat din proprietatea statului cu trei milioane de lei când la cârma Guvernului se aflau Zinaida Greceanîi și Igor Dodon, transmite SafeNews.mdcu referire la Anticoruptie.md.

Vila prezidențială de la Holercani, situată într-o pădure cu suprafața de 65 de hectare de pe malul Nistrului, este destinată pentru recrearea șefului statului și a familiei acestuia, dar și pentru întâlniri protocolare. În această vilă s-a autoizolat Igor Dodon după revenirea de la Moscova, unde a participat la ceremoniile dedicate victoriei asupra fascismului, a avut mai multe întâlniri cu jurnaliștii, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, dar și cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Instituție publică, ferită de ochii lumii

Un drum prin pădure, cu lungimea de puțin peste trei kilometri, duce până la intrarea pe teritoriul vilei de la marginea satului Ustia, raionul Dubăsari, delimitată de o poartă din metal unde stau de gardă angajații SPPS. Oamenii de rând nu au acces pe teritoriu, cu excepția personalului angajat. Cei din SPPS reacționează chiar și dacă cineva se apropie la o distanță de 10 metri de la poartă și îi determină să se întoarcă din drum. La fel, sunt interzise filmările, inclusiv cu drona.

Echipa Centrului de Investigații Jurnalistice a fost surprinsă la aproximativ un kilometru de la intrarea pe teritoriul vilei prezidențiale de către un ofițer al SPPS, care s-a prezentat cu numele Sârbu. Acesta a interzis jurnaliștilor să filmeze cu drona pe motiv că este vorba de o instituție publică și că este nevoie de acordul Cancelariei de Stat. Bărbatul i-a obligat pe jurnaliști să părăsească zona și s-a asigurat de plecarea lor. Peste aproximativ zece minute, spre vilă s-a îndreptat cortegiul prezidențial. A doua zi dimineața, președintele Igor Dodon, care se declară candidat independent pentru scrutinul electoral, urma să participe la o ceremonie în satul Molovata, raionul Dubăsari, localitatea de baștină a soției sale.

Continuarea articolului urmăriți pe anticorupție.md.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.