Acasă Investigații RISE: Studiile copiilor de politicieni și distracții din banii lui Plahotniuc

RISE: Studiile copiilor de politicieni și distracții din banii lui Plahotniuc

0

Rowallan Overseas, o firmă controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc, a plătit studiile unor copii de politicieni moldoveni la universități de prestigiu din străinătate. Potrivit investigației RISE Moldova, această firmă a făcut mai multe plăți curioase peste hotare, în perioada de glorie a fostului lider PDM.

Astfel, potrivit anchetei, fiica fostului lider al PDM, Marian Lupu, Alexandra Lupu, a beneficiat de 19.000 de euro pentru studii la Universitatea Maastricht.

Tot din contul deschis la ABLV Bank, compania offshore Rowallan Overseas a plătit și studiile a doi dintre cei patru copii ai lui Constantin Botnari, fost deputat și secretar general al PDM. Botnari este unul dintre oamenii loiali oligarhului Plahotniuc.

Astfel, Laurenția Botnari a beneficiat de 21.000 de euro pentru studii la Oxford, iar Jan Botnari de 4.300 euro pentru studii la Southampton.

Firma controlată de Plahotniuc a transferat 212 euro pentru studiile lui Afanasie Salinski, fiica Cezarei Salinski, la Cardiff Sith Form College.

Totodată, pentru distracții la Clubul DRIVE, artista Eva Simons a primit 11.00 de Euro, iar Chris Willis, colaborator cu David Guetta – 18.000 Euro.

Mai mult, în august 2013, Rowallan Overseas a transferat aproape 30 de mii de euro companiei franceze Taizo Parfumerie SAS, care deține un magazin de produse cosmetice rare în oraşul Cannes de pe Riviera franceză.

rise.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.