Acasă Investigații VIDEO // RISE // imagini cu oamenii Kremlinului în campania lui Igor...

VIDEO // RISE // imagini cu oamenii Kremlinului în campania lui Igor Dodon

0

După ce a scris și a prezentat fotografii cu desantul rus de consultanți politici (a se înțelege agenți FSB și mercenari Wagner), care lucrează din sediul PSRM pentru campania lui Igor Dodon, astăzi RISE Moldova publică și imagini video care dovedesc acest lucru. În imagini apar consultanții ruși Gudilin, Grak, Gonin și alții în compania deputaților PSRM, a membrilor staff-ului electoral al lui Igor Dodon și chiar a purtătoarei de cuvânt a lui Dodon în campania electorală, Ludmila Munteanu, care anterior a declarat că informația despre implicarea consultanților ruși în campania lui Dodon „este un fals”, transmite SafeNews.md cu referire la rise.md.

Amintim că, Centrul „Dossier” (Досье) și reporterii RISE Moldova au publicat o investigație care conține mai multe detalii despre implicarea serviciilor speciale ruse în politica internă a R.Moldova, relațiile lui Igor Dodon cu oamenii din Kremlin, dar și faptul că pe lângă administrația lui Vladimir Putin activează așa-zisa „Secție moldovenească”, condusă de un colonel din cadrul serviciilor secrete rusești, Igor Maslov, care pregătește pentru conducerea Federației Ruse note informative despre politicienii de la Chișinău, reprezentanți ai societății civile și ONG. Responsabil de „secția” dată este generalul FSB Vladimir Cernov, șeful departamentului prezidențial pentru relațiile regionale și culturale cu țările străine.Totodată, investigația demonstrează că un grup de „consultanți politici”, inclusiv din cadrul FSB-ului rusesc (Serviciul Federal de Securitate, ex-KGB – nota red.), au aterizat la Chișinău pentru a-l ajuta pe Igor Dodon și PSRM în promovarea imaginii în cadrul scrutinului prezidențial din 1 noiembrie. Acești „experți” activează chiar în oficiul central al Partidului Socialiștilor, iar periodic vizitează clădirea Președinției.

Investigând alte aspecte ale acestor consultanți din coridoarele Kremlinului, DESCHIDE.MD a descoperit noi informații. Din investigația publicată de Deschide.md , se poate vedea cum au ajuns să îl coordoneze pe Igor Dodon mercenari ai armatei private Wagner, polit-tehnologi implicați în scandaluri de omor a jurnaliștilor ruși și cum agenda Președintelui țării este făcută de agenți FSB și angajați ai Președintelui Putin.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.