Acasă Investigații VIDEO // Avertisment: O nouă piramidă financiară a apărut în R. Moldova

VIDEO // Avertisment: O nouă piramidă financiară a apărut în R. Moldova

0

În Moldova a apărut o altă piramidă financiară, care implică cu succes tineri în activităţile sale, promiţându-le câştiguri considerabile, scrie Ziarul de Gardă. Potrivit investigaţiei publicaţiei, compania Pro Team este o „companie de marketing în reţea”, biroul său este deschis chiar în centrul oraşului, iar mediul de lucru din companie este „o atmosferă de sărbătoare constantă”.

Recrutarea participanţilor la piramidă este făcută prin intermediul reţelelor de socializare şi distribuirea de anunţuri de genul „Azi în Moldova, mâine în toată lumea”, „Eşti deschis la noi oportunităţi?”, „Suntem o echipă de tineri ambiţioşi”.

Tinerii sunt găsiţi prin aplicaţii populare precum Facebook. Li se propune creşterea veniturilor fără să renunţe la locul de muncă permanent.

Odată ce aţi câştigat încrederea echipei Pro Team, vi se pot oferi licenţe de colaborare.

Acestea sunt de cinci tipuri: primul costă 60 de euro, al doilea – 230, al treilea – 600, al patrulea – 1.000 şi al cincilea – 1.500 de euro.

Promiţându-le venituri mari, fondatorii piramidei îi provoacă de fapt pe noii angajaţi să primească împrumuturi de la organizaţii de microfinanţare la dobânzi monstruoase.

Noii muncitori plătesc de la 50 până la 80 de euro pentru închirierea spaţiilor pentru oficiu şi sunt, de asemenea, nevoiţi să cumpere telefoane mobile la un preţ mai mare de 16.000 de lei, scrie ziarul.

În articol se notează că, compania are deja zeci de victime, dintre care cele mai credule au reuşit să obţină câte patru împrumuturi de la 1 până la 3.000 de euro în trei luni, la o dobândă zilnică mare.

Potrivit publicaţiei, pentru a se achita cu fondatorii Pro Team şi organizaţiile de microfinanţare, locuitorii din Chişinău vând bunuri de valoare şi imobile.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.