Acasă Alegeri 2020 IGP despre alegerile prezidențiale: Cinci dosare penale pe rol și intervenții în...

IGP despre alegerile prezidențiale: Cinci dosare penale pe rol și intervenții în 477 de cazuri. Cum va fi asigurat dreptul la vot în turul II

0

La moment sunt deschise cinci procese penale în urma acțiunilor desfășurate în ziua alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020 pentru sustragerea buletinelor de vot, blocarea unei secții de votare, acțiuni de huliganism și votare multiplă. Anunțul a fost făcut de către Inspectoratul General de Poliție, în cadrul unei conferințe de presă.

„La moment sunt deschise cinci procese penale. În primul caz e vorba de sustragerea buletinelor de vot în Soroca. Două cazuri penale sunt în Bender, Varnița pentru blocarea secției de votare și acțiuni de huliganism. IGP a primit două sesizări de la Comisia Electorală Centrală pe faptul multiplei votări la Strășeni și Nisporeni. Toate procesele sunt în demarare”, a precizat Alexandru Ciobanaș, șef Direcția Generală de Urmărire Penală.

Potrivit celor menționate, în vederea asigurării securității tuturor participanților la vot, poliția a asigurat ordinea poblică în cadrul a 70 de evenimente, la carea au participat peste 4.000 de cetățeni. IGP a înaintat peste 700 de recomandări în adresa APL, a Consiliilor Electorale de Circumscripție, în vederea înlăturării unor lacune și fortificarea locațiilor unde își desfășoară activitatea birourile locale. 

Poliția a intervenit în 477 de cazuri. În 34 de cazuri de blocare de trasee, un caz de blocare a secțiilor de votare, 24 de incidente cu buletinele de vot, 18 cazuri de sesizare a pretinsei bănueli rezonabile de corupere a alegătorilor, 235 de sesizări cu privire la pretinsele transportări organizate a alegătorilor, 24 de cazuri de nerespectare a regulilor antiepidemice. 

La nivel național poliția va antrena peste 6.000 de angajați  pentru a interveni imediat la sesizările privind incidente și infracțiuni în timpul procesului vot, dar și pentru buna desfășurare  a procesului de vot al scrutinului II din 15 noiembrie 2020.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.