Acasă Justiţie VIDEO // Răpirea de la Orhei. Avocatul suspectului: E gata să treacă...

VIDEO // Răpirea de la Orhei. Avocatul suspectului: E gata să treacă un test la poligraf

0

Bărbatul de 45 de ani, suspectat de omorul tinerei însărcinate din Orhei, spune că este nevinovat și chiar este gata să treacă un test la poligraf. Despre asta a menționat avocatul bărbatului în discuția avută cu jurnaliștii Life Moldova.


„Noi am solicitat să fie efectuat poligraful. Dumnealui a solicitat. Până în momentul de față nu s-a făcut”, spune avocatul, transmite Știri.md.

Acesta a mai spus că bărbatul a făcut declarații când a fost reținut, în dimineața de 17 aprilie curent. Cât sunt ele de veridice urmează a fi stabilite prin probe.

„S-a dat declarații, dar nu pot să vă spun ce a spus el. E secretul anchetei care nu poate fi divulgat. Dacă poliția își permite sau nu știu cine altcineva își permite să divulge astfel de informații va răspunde în conformitate cu legislația. Ne-am adresat la Procuratura Generală ca să se implice. Când se divulgă informații dintr-un dosar se manipulează, apar o sumedenie de întrebări”, a declarat avocatul.

Jurnaliștii l-au mai întrebat pe avocat despre starea de sănătate a suspectului.

„Nu se simte foarte bine, spune că îi este rău. El e foarte bolnav, stă la evidența medicului. Nu vă pot divulga alte informații. (…) Domnul în cauză, după cum știți, este fost polițist. El a fost peste hotare și s-a întors și ulterior s-a angajat ca colaborator a penitenciarului. Apoi s-a îmbolnăvit de COVID și a fost eliberat din funcție și trimis la medicul de familie. El se trata la medicul de familie, trecea diverse controale și îi erau prescrise diverse medicamente. După spusele lui, el nu dormea cu săptămânile. Se pune întrebarea ce medicamente erau folosite, pentru ce boală etc., noi vom ajunge și la etapa respectivă. Puteau fi prescrise niște medicamente care puteau să-l aducă într-o stare în care putea comite o astfel de infracțiune, fără să-și dea seama”, a menționat avocatul.

Apărătorul mai spune că a ajuns să fie hărțuit din cauza că a acceptat să-l reprezinte pe suspect. „Deja se demonstrează o hărțuire psihologică a avocatului. Nu poate nimeni să-mi spună dacă eram sau nu în drept să-i acord asistență juridică. Dacă eu nu aș fi acceptat să-i apăr interesele, oricum un alt avocat trebuia să o facă. Este o lege, un cod de procedură. (…) Dosarul respectiv, dacă el nu va avea avocat, va fi înghețat. Fără avocat nu se poate merge înainte”, explică avocatul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.