Acasă Justiţie DOC// Curtea de Apel a decis: Anatol Ciubotaru a fost demis legal...

DOC// Curtea de Apel a decis: Anatol Ciubotaru a fost demis legal din funcția de director al Spitalului Republican

0

Curtea de Apel Chișinău a respins acțiunea depusă de Anatol Ciubotaru împotriva Comisiei pentru Situații Excepționale, privind demiterea sa din funcția de director al Spitalului Republican. Decizia a fost publicată vineri, 27 martie. Aceasta fiind irevocabilă și nu poate fi suspusă niciunei căi de atac.

Hotărârea a fost luată de judecătorii Maria Guzun, Grigore Daşchevici şi Vladislav Clima.

Reprezentantul pârâtului, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în ședința de judecată nu s-a prezentat. Motivul absenței nu a fost comunicat instanței.

Amintim că anunțul despre faptul că Anatol Ciubotaru a fost demis din funcția de șef al Spitalului Republican a fost făcut pe 24 martie de către premierul Ion Chicu. Decizia a fost luată după ce, în aceeași zi, Ministerul Sănătății a confirmat că 4 medici din cadrul Spitalului Republican sunt suspecți de infecție cu COVID-19, iar „directorul, fără să informeze după procedură MSMPS și ANSP, a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat”. Peste câteva zile, ministrul Sănătății a confirmat că testele au confirmat că medicii sunt infectați.

În prezent, în Republica Moldova sunt confirmate 199 de cazuri de infectare cu COVID-19, inclusiv 35 de lucrători medicali.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.