Acasă Dosare de corupție Ședință de judecată în cazul unei cauze penale a lui Platon, amânată

Ședință de judecată în cazul unei cauze penale a lui Platon, amânată

0

Ședința de judecată în cazul rejudecării dosarului pentru escrocherie și corupere pasivă a lui Veaceslav Platon a fost amânată de către magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani. Informația a fost oferită pentru Cotidianul.md de către avocatul, Ion Crețu, care a declarat că a fost informat de reprezentanții instanței că nu va avea loc astăzi ședința, însă nu cunoaște motivele amânării.

Solicitată de Cotidianul.md, ofițera de presă a Judecătoriei Chișinău, Natalia Jurminschi, nu a putut să spună din ce cauză nu s-a desfășurat ședința, dar a cerut să expediem o solicitare în acest sens pe adresa electronică a instituției. Lucru pe care l-am făcut, însă nu am primit deocamdată un răspuns.

Următorul proces a fost fixat pentru data de 23 octombrie

Și ședința de judecată programată pentru 30 septembrie a fost amânată. Atunci, decizia a fost luată din cauza regimului special de lucru din cadrul instanței.

În luna iunie a acestui an, Veaceslav Platon a fost eliberat după patru ani de detenție. Atunci, magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana au admis demersul de suspendare a executării pedepsei, depus de procurorul General, Alexandr Stoianoglo.

Tot în acest an, magistrații au trimis la rejudecare cauza penală în care Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul BEM.

De asemenea, judecătorii Curții de Apel Chișinău au expediat la rejudecare dosarul în care omul de afaceri s-a ales cu 12 ani de pușcărie, fiind acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari și corupere activă.

Ambele sentințe au fost dictate în anul 2017.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.