Acasă Dosare de corupție VIDEO // DOC // „Acord de soluționare” prin intermediari între Platon și...

VIDEO // DOC // „Acord de soluționare” prin intermediari între Platon și Șor. La începutul anului a fost semnat un acord între companii afiliate celor doi controversați oameni de afaceri într-un litigiu de 40 de milioane de lei

0

După ce Veaceslav Platon a amenințat public că va cere insolvabilitatea „Avia Invest”, companie care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău și va cere ca aceasta să ajungă în administrarea statului din cauza unei datorii pe care o firmă afiliată lui Ilan Șor o avea către compania de asigurări „Moldasig”, cei doi controversați oameni de afaceri au semnat, prin intermediari, la începutului acestui an un „acord de soluționare” care prevede soluționarea litigiului și plata acelei datorii în rate, până în luna august 2022.

Moldasig renunță astfel la cererea de a intenta procedura de insolvabilitate pe numele companiei „Avia Invest”, cea care figura ca garant în contractul de împrumut semnat în aprilie 2020 de către Moldasig și firma afiliată lui Ilan Șor, SRL „DFI”, se arată într-un material marca zdg.md

În luna noiembrie 2020, după ce prin intermediul instanței de judecată obținea controlul asupra companiei de asigurări Moldasig, Veaceslav Platon, care fusese eliberat din închisoare în luna iunie 2020, anunța public că va cere intentarea procedurii de insolvabilitate a companiei „Avia Invest”, cea care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău în urma unui contract de parteneriat public-privat. 

Ce spunea Platon în noiembrie 2020

Platon făcea referire la o datorie nestinsă de 40 de milioane de lei pe care firma afiliată lui Ilan Șor, politician anunțat în căutare de organele de drept, o datora către Moldasig. Tot atunci, Platon spunea că va cere ca statul să preia administrarea firmei care gestionează aeroportul. 

„Imediat cum am ajuns, după decizia instanței, în conducerea companiei (Moldasig, n.r.), am inițiat procedura de întoarcere a acestei datorii de 40 de milioane de lei către Moldasig de la Avia Invest. Am trimis notificare pentru începerea ulterioară a procedurii de faliment, pentru ca instanța să numească un administrator și să predea administrarea Avia Invest către stat. Deci, ceea ce statul deja de jumătate de an nu poate face, noi o vom face timp de zece zile”, declara Platon în noiembrie 2020, într-un interviu acordat pentru unimedia.info.

În aceeași perioadă, Platon a spus și cu alte ocazii că Aeroportul trebuie să revină în proprietatea statului pentru că ar fi fost achiziționat cu bani din miliardul sustras din sistemul bancar. Tot atunci, Avia Invest susținea că declarațiile lui Platon reprezintă un atac raider.

,,Nu vom permite implicarea companiei noastre în răfuieli mafiote și apelăm la instituțiile responsabile din Republica Moldova să-și exercite obligațiile și să asigure climatul de afaceri în limitele legii și apărării investițiilor”, se arăta în comunicatul de presă remis de Avia Invest. 

Continuarea o găsiți pe zdg.md.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.