Acasă Dosare de corupție Dosarul ANSA Giurgiulești: Șapte persoane, în arest la domiciliu

Dosarul ANSA Giurgiulești: Șapte persoane, în arest la domiciliu

244
0

Judecătorii de instrucție s-au expus asupra demersurilor procurorilor privind arestarea celor 11 persoane, reținute de CNA în dosarul ANSA, Giurgiulești.

Magistrații i-au plasat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, pe șeful Postului de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și pe șase subalterni, iar în privința a patru inspectori a fost aplicat controlul judiciar. În privința arestaților la domiciliu, instanța a dispus Biroului de probațiune aplicarea brățării de monitorizare.

Amintim că, șeful Postului de Inspecție la Frontiera Giurgiulești al ANSA și 10 subalterni au fost reținuți de CNA și procurorii anticorupție în mai multe dosare, pornite pe fapte de corupție. Funcționarii sunt învinuiți de perceperea plăților ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.

Potrivit materialelor acumulate, sumele obținute per tură se ridicau la 15.000 de lei – bani percepuți la posturile de traversare a frontierei de stat Giurgiulești-Reni și Giurgiulești-Galați. Mai multe sume de bani, în diferită valută, au fost ridicate în cadrul perchezițiilor.  

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here