Acasă Politic Reacția Partidului Șor și Platformei Pentru Moldova, după ce Maia Sandu a...

Reacția Partidului Șor și Platformei Pentru Moldova, după ce Maia Sandu a propus-o pe Natalia Gavriliță la funcția de premier al țării

0

După ce președinta Maia Sandu a propus-o pe Natalia Gavriliță la funcția de premier al R. Moldova miercuri, 27 ianuarie, Partidul Șor și Platforma Pentru Moldova au venit cu o reacție în acest sens. Astfel, prin intermediul unei note informative Partidul Șor și Platforma Pentru Moldova susțin că au luat act de decizia președintei Maia Sandu, de a o desemna pe Natalia Gavriliță în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru al R. Moldova.

Constatăm cu regret că dna președinte Maia Sandu a pierdut mai bine de 30 de zile pentru a îndeplini această procedură prevăzută în Constituție, timp extrem de prețios pentru țara noastră, având în vedere provocările prin care trece. Pe de altă parte, nu știm dacă doamna Gavriliță își va lua rolul în serios sau a acceptat să fie cal de bătaie, în condițiile în care Maia Sandu și formațiunea sa din Parlament ne-a cerut insistent până acum să nu susținem candidatul desemnat de președinte. Cred că, în acest context, se cer niște explicații suplimentare.
Platforma parlamentară „Pentru Moldova” se va convoca în cel mai apropiat timp în ședință pentru a discuta și decide poziția noastră față de această candidatură, nu înainte însă de a afla viziunile Nataliei Gavriliță în privința celor mai stringente probleme cu care se confruntă Republica Moldova și cetățenii: pandemia de COVID-19 și necesitatea urgentă pentru a asigura cetățenii cu vaccin; criza economică tot mai profundă; necesitatea majorării pensiilor și a prestațiilor sociale pentru cetățenii cu venituri mici; dezvoltarea agriculturii și asigurarea cu un sistem modern de irigare și multe altele”, se arată într-o notă informativă.

Citește și: PAS nu va vota candidatura înaintată de Președintele țării, pentru funcția de premier. Litvinenco: Astfel se va ajunge la anticipate, așa cum vor cetățenii

Menționăm că Alexandru Slusari a precizat că Platforma DA va decide luni la biroul politic al formațiunii dacă va susține la următoarea ședință a Parlamentului candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de premier al țării.

Precizăm că și Partidul Democrat nu au luat încă o decizie în privința susținerii candidaturii Nataliei Gavriliță. Într-o postare pe pagina sa de facebook, Pavel Filip a scris că apreciază faptul că președinția a ales o opțiune constituțională pentru situația actuală, „în ciuda propunerilor fantasmagorice care existau în societate.”

SafeNews.md precizează că în seara zilei de 27 ianuarie, Președintele Maia Sandu a anunțat cine este candidatul pentru funcția de premier. În cadrul unui briefing de presă aceasta a înaintat-o pe fostul ministru al Finanțelor din guvernul Sandu, Natalia Gavriliță.

În context, Maia Sandu a declarat că Gavriliță este o persoana potrivită pentru a conduce Executivul, asta chiar dacă șeful statului optează pentru alegeri anticipate în cel mai scurt timp.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.