Acasă Politic VIDEO // Maia Sandu a prezentat candidatul pentru funcția de prim...

VIDEO // Maia Sandu a prezentat candidatul pentru funcția de prim ministru al țării

0

Maia Sandu a prezentat candidatul pentru funcția de prim ministru. Este vorba despre Natalia Gavriliță, fostul ministru al Finanțelor din guvernul condus de Maia Sandu. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă, în cadrul unei conferințe de presă.

Am luat decizia astăzi să înaintez drept candidat la funcția de prim-ministru pe Natalia Gavriliță, un om în care am încredere, o profesionistă integră și responsabilă. I-am dat doamnei Gavrilita sarcina sa creeze echipa guvernamentală și să pregătească un program de guvernare axat pe dezvoltarea economică și pe curățarea instituțiilor statului de corupție.
În continuare consider că alegerile parlamentare anticipate sunt singura cale pentru a ieși din impasul politic în care ne-am pomenit. Cetățenii trebuie să aibă dreptul să-și aleagă deputații și să se facă o majoritate responsabilă care să lucreze în următorul parlament în interesul cetățenilor. Acum fracțiunile din parlament vor avea posibilitatea ca să demonstreze dacă cu adevărat își doresc alegeri parlamentare anticipate sau dacă umblă cu minciuni și încearcă să pună capcane”, a declarat Sandu.

Natalia Gavriliță este ex-ministru al Finanțelor din Guvernul Sandu.

Natalia Gavriliță a obținut venituri din salariu în valoare totală de peste 103 mii de lire sterline de la Fondul Global pentru Inovare din Londra, Marea Britanie. Conform declarației de avere și interese personale, familia Nataliei Gavriliță deține un depozit bancar la Lloyds Bank, un apartament și două autoturisme.

În anul 2018, Natalia Gavriliță declară că a primit 51 de lire sterline sub formă de dobândă, iar familia sa are în proprietate un apartament de 52 de metri pătrați. Totodată, ministra Finanțelor anunță, prin declarația de avere și interese personale, că familia sa deține două autoturisme: Lexus RX 350, cumpărat în anul 2014 cu 17 mii de euro și un Subaru Forester, achiziționat în anul 2018 cu 3500 de euro.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.