Acasă Politic PAS nu va vota candidatura înaintată de Președintele țării, pentru funcția de...

PAS nu va vota candidatura înaintată de Președintele țării, pentru funcția de premier. Litvinenco: Astfel se va ajunge la anticipate, așa cum vor cetățenii

244
1
ads

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) nu va susține candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de Premier. Anunțul a fost făcut de către deputatul Sergiu Litvinenco, care a subliniat că astfel se va ajunge la anticipate, așa cum vor cetățenii.

„Președintele țării, Maia Sandu, a semnat decretul cu privire la numirea Nataliei Gavrilița în calitate de candidat pentru funcţia de Prim-ministru al Guvernului. Deși Natalia ar fi un excelent șef al executivului, PAS nu va susține acordarea votului de încredere, astfel încât, în unison cu ceea ce doresc cetățenii acestei țări, să ajungem la dizolvarea actualului Parlament și la alegeri parlamentare anticipate. Doar un nou Parlament împreună cu Guvernul pe care-l va învesti acesta va putea face lucruri bune pentru țară și pentru oameni”, punctează Litvinenco.

Menționăm că Alexandru Slusari a precizat că Platforma DA va decide luni la biroul politic al formațiunii dacă va susține la următoarea ședință a Parlamentului candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de premier al țării.

Precizăm că și Partidul Democrat nu au luat încă o decizie în privința susținerii candidaturii Nataliei Gavriliță. Într-o postare pe pagina sa de facebook, Pavel Filip a scris că apreciază faptul că președinția a ales o opțiune constituțională pentru situația actuală, „în ciuda propunerilor fantasmagorice care existau în societate.”

SafeNews.md precizează că în seara zilei de 27 ianuarie, Președintele Maia Sandu a anunțat cine este candidatul pentru funcția de premier. În cadrul unui briefing de presă aceasta a înaintat-o pe fostul ministru al Finanțelor din guvernul Sandu, Natalia Gavriliță.

În context, Maia Sandu a declarat că Gavriliță este o persoana potrivită pentru a conduce Executivul, asta chiar dacă șeful statului optează pentru alegeri anticipate în cel mai scurt timp.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here