Acasă Politic Va susține sau nu Platforma DA candidatura Nataliei Gavriliță la șefia Guvernului?...

Va susține sau nu Platforma DA candidatura Nataliei Gavriliță la șefia Guvernului? Răspunsul lui Alexandr Slusari

0

Platforma DA va decide luni la biroul politic al formațiunii dacă va susține la următoarea ședință a Parlamentului candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de premier al țării. Declarația îi aparține deputatului Alexandru Slusari.

„Este dreptul constituțional al doamnei Sandu, varianta despre care noi am vorbit începând cu 27 decembrie. Această cale este cea mai scurtă pentru declanșarea alegerilor anticipate. Decizia juridică o vom lua cel mai probabil luni în cadrul Biroului politic, dar din câte eu am realizat această propunere este mai mult formală și este menită să declanșeze alegerile anticipate. Dacă eu corect am înțeles, noi vom ține cont luni de acest lucru, când vom lua decizia”, a declarat Alexandr Slusari.

Precizăm că și Partidul Democrat nu au luat încă o decizie în privința susținerii candidaturii Nataliei Gavriliță. Într-o postare pe pagina sa de facebook, Pavel Filip a scris că apreciază faptul că președinția a ales o opțiune constituțională pentru situația actuală, „în ciuda propunerilor fantasmagorice care existau în societate.”

SafeNews.md precizează că în seara zilei de 27 ianuarie, Președintele Maia Sandu a anunțat cine este candidatul pentru funcția de premier. În cadrul unui briefing de presă aceasta a înaintat-o pe fostul ministru al Finanțelor din guvernul Sandu, Natalia Gavriliță.

În context, Maia Sandu a declarat că Gavriliță este o persoana potrivită pentru a conduce Executivul, asta chiar dacă șeful statului optează pentru alegeri anticipate în cel mai scurt timp.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.