Acasă Istorii din spatele culisei Numele candidaților care ar putea face parte din noul Guvern

Numele candidaților care ar putea face parte din noul Guvern

1082
0

Pe masa discuțiilor din noaptea de duminică, 13 noiembrie curent, la Președinție ar fi mai multe potențiale decizii privind actualul Guvern condus de Natalia Gavriliță.

Dacă nu va avea loc o demisie in corpore, ar putea avea loc cel puțin câteva remanieri. Despre asta se vehiculează în spațiul public, regăsindu-se și anumite nume.

Pentru funcția de prim-ministru, în locul Nataliei Gavrilița, se discută trei nume deja: consilierul prezidențial pentru securitate Dorin Recean, președintele Parlamentului, deputatul PAS Igor Grosu, sau chiar viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale – Andrei Spînu.

Viceprim-ministru pentru Digitalizare – Iurie Țurcanu

Viceprim-ministru, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale – Andrei Spînu

Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene – Nicu Popescu

Viceprim-ministru pentru Reintegrare – Oleg Serebrian

Ministrul Finanțelor – în loc de Dumitru Budianschi, consilier prezidențial Veaceslav Negruța

Ministrul Economiei – în loc de Sergiu Gaibu, deputatul PAS Dumitru Alaiba, președinte al Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe sau Marin Ciobanu, directorul Agenției de Investiții

Ministrul Justiției – în loc de Sergiu Litvinenco, deputata Olesea Stamate, președintă a Comisiei parlamentare juridică, numiri şi imunităţi

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare – Vladimir Bolea

Ministrul Sănătății – în loc de Ala Nemerenco, deputatul PAS Adrian Belîi, vicepreședinte al Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie

Ministrul Apărării – Anatolie Nosatîi

Ministrul Afacerilor Interne – Ana Revenco

Ministrul Educației și Cercetării – Anatolie Topală

Ministrul Culturii – Sergiu Prodan

Ministrul Muncii și Protecției Sociale – Marcel Spatari

Este de menționat că această informație nu este oficială. Urmează să revenim cu o actualizare și o știre nouă, odată ce va fi anunțat public motivul ședinței nocturne urgente a membrilor PAS la Președinție, scriu cei de la  Realitatea.md.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here