Acasă Exclusiv EXCLUSIV// FOTO//VIDEO// Inel de logodnă de circa 25 mii de dolari. Vezi...

EXCLUSIV// FOTO//VIDEO// Inel de logodnă de circa 25 mii de dolari. Vezi cât l-a costat pe fiul deputatului Ștefan Gațcan cererea în căsătorie a iubitei

2

La sfârșitul săptămânii trecute, rețelele de socializare au duduit de cererea în căsătorie a bloggeriței Marinela Bezer. Aceasta a fost cerută de soție, primind în dar un idel cu diamante, al unui brand renumit, costul căruia începe de la 22,5 mii de dolari SUA. Viitorul său soț, Vlad Gațcan, este nimeni altul decât fiul deputatului socialist, Ștefan Gațcan. Echipa SafeNews.md a încercat să estimeze cheltuielile marelui eveniment, dar și din ce bani, a fost posibilă organizarea acestuia.

La o zi de la marele eveniment în care a fost cerută în căsătorie, bloggerița Marinela Bezer povestește într-o postare publicată pe pagina sa de instagram, cât au durat pregătirile. Tânăra declară că iubitul său a organizat totul fără ca aceasta să suspecteze ceva. Unde mai pui că aceștia sunt stabiliți cu traiul în Londra, iar pentru a-și cere iubita în căsătorie, Vlad, fiul deputatului socialist, Ștefan Gațcan, ar fi organizat și revenirea acestora în Republica Moldova, dar și a surorii iubitei sale.

Acum două săptămâni, Vlad mi-a spus că trebuie să cumpărăm urgent bilete spre Moldova. Peste cîteva zile, Dima Spoială mi-a trimis un mesaj în care îmi vorbea despre un proiect, poveste de dragoste pe care l-ar fi pregătit împreună cu Mirela Urusciuc, unul dintre cei mai buni organizatori de evenimente. Plus că trebuia să promovăm o rochie din afacerea familiei. Biletele deja erau procurate, povestește tânăra.

A urmat revenirea în țară, crearea rochiei de vis, machiaj și aranjare. Totul ales pe sprânceană. Potrivit bloggeriței, iubitul său ar fi organizat totul în taină, iar aceasta nici măcar nu bănuia.

Așa cum este obișnuită să-și publice viața pe rețelele de socializare, Marinela nu a ezitat să se laude cu noua sa bijuterie – un inel de la renumitul brand Harry Winston numit ”The One” cu un diamant de 1,5 carate.

Pe site-ul oficial al brand-ului, prețul pentru un asemena inel începe de la 22,5 mii de dolari SUA și se realizează doar la comandă. Cel ales pentru evenimentul moldovenilor costă 25 de mii de dolari SUA.

Deși este o sumă exorbitantă, fiul depitatului socialist nu s-a oprit aici. Acesta a apelat și la cele mai scumpe servicii, implicate în eveniment. Spre exemplu, serviciile prestate de organizatorul de evenimente la care a apelat Vlad Gațcan, sunt printre cele mai scumpe din țară, iar costul acestora varianză între 800 și 1000 de euro.

Nu mai puțin costisitoare au fost și serviciile de foto – video. Serviciile viodeografilor care au filmat evenimentul costă în jur de 500 – 1000 de euro.
Echipa SafeNews.md a reușit să i-a legătura cu aceștia, aflând că la evenimentul respectiv au fost încadrați mai mulți specialiști.

Din echipă au făcut parte 3 operatori, respectiv 3 camere video, iar costul serviciilor au fost de 700 de euro. Responsabili de realizarea fotografiilor au fost alte persoane și chiar nu vă pot spune care a fost prețul lor, a declarat reprezentantul agenției.

Decorul a fost și el ales după buzunarul tânărului, care pare că nu a încerct să economisească pentru a-și face iubita fericită. Acesta a apelat și la o companie de decor dintre cele mai cotate. Potrivit unor imformații publicate pe pagina de instagram al companiei, pentru acest decor au fost folosite în jur de 3 mii de crenguțe de crizanteme. Prețul acestora pe piață începe de la 10 lei/ bucată. O simplă matematică ne face să înțelegem că doar florile au costat în jur de 30 mii de lei.


Forțele de muncă implicate în amenajarea decorului, la fel nu sunt printre cele mai ieftine. Prestatorii de servicii achită decoratorilor săi cel puțin 50 de euro per eveniment, pentru o singură persoană.
La fel pe pagina de instagram a companiei de decor au fost publicate imagini în care se observă că circa 7-8 persoane au fost implicate în amplasarea decorului, muncă pe care au făcut-o începând cu miezul nopții, se deduce din imaginile publicate.
Prin urmare serviciile decoratorilor au adepășit suma 350 de euro, echivalentul a altor 7 mii de lei. Informație confirmată și de stăpâna agenției de decor.

Prețul pentru un asemenea decor este de 2500 de euro, lundu-se în considerație faptul că evenimentul a fost organizat la o disanța mare de Chișinău, prețul a inclus și serviciile de transport. Noi am muncit de la ora 3 dimineață și au fost încadrați 7 muncitori și eu. Noi am folosit 3000 de crenguțe vii de crizanteme. În plus la eveniment am pus la dispozie și o cutie mare cu flori dar și baloane, prin urmare suma serviciilor a ajuns la 2800 de euro, a declarat Alina.

Locația aleasă pentru marele eveniment a fost una din apropierea frontierei de stat. Potrivit informațiilor, tinerii au beneficiat de spațiu gratuit, fiind achitată doar consumația și costurile de deplasare.

Analizând aceste informații, SafeNews.md a ajuns la concluzia că costul evenimentului a depășit suma de 30 de mii de euro. Bani pe care nu orice moldovean și-i piermite.

Menționăm că cuplul este cunoscut pe instagram datorită vacanțelor de lux făcute publice.

Deși este stabilit la Londra de câțiva ani, fiul deputatului socialist nu a vorbit niciodată dacă este sau nu angajat în câmpul muncii și nici nu a publicat imagini din care am deduce acest fapt.

Redacția SafeNews.md a încercat să i-a legură cu deputatul Ștefan Gațcan pentru a afla din ce bani fiul acestuia își piermite o asemena viață luxoasă.

Cu tot respectul, nu pot vorbi, a declarat deputatul întrerupând apelul.

Ulterior, acesta nu a mai răspuns apelurilor telefonice. Nu am reușit să luăm legătura nici nu fiul său, Vlad.

Deputatul Ștefan Gațcan – declară venituri modeste și 1,7 mln datorie

În declarația de avere și interese depusă de parlamentar la scurt timp după ce a ajuns în Legislativ, se arată că acesta a acumulat în 2019 venituri oficiale de 185 de mii de lei, majoritatea fiind de la clinica „Extramed”.

Gațcan declară că deține în proprietate două terenuri intravilane cu suprafețe de 18 ari și două apartamente, cu titlul de posesie, obținute în urma unor contracte de ipotecă din 2014, dar și un automobil de marcă Volkswagen, fabricat în 2010 și obținut, tot cu titlul de posesie, în 2018. Parlamentarul nu a indicat conturi bancare sau alte bunuri, ci doar o datorie de 1,7 milioane de lei contractată în 2014 de la Moldindconbank, cu o rată a dobânzii de 9%.

În declarația de avere a lui Ștefan Gațcan nu se regăsește clinica „Extramed”, la care deputatul activează și la care este cunoscut drept fondator. Potrivit datelor publice, firma „Extramed” SRL, care gestionează clinica medicală cu același nume este, oficial, în proprietatea copiilor deputatului, Vladimir și Natalia Gațcan.

În 2016, Ștefan Gațcan figura și el printre fondatorii companiei. În 2017 și 2018, conform informațiilor publice, firma a raportat profit de aproximativ 1 milion de lei în fiecare an.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.