Acasă Sport Jocurile Olimpice de la Tokyo: Un halterofil ugandez a fugit din cantonament...

Jocurile Olimpice de la Tokyo: Un halterofil ugandez a fugit din cantonament şi a cerut azil politic în Japonia

0

Un halterofil din Uganda a fugit din cantonament şi a cerut azil politic în Japonia, cu o săptămână înaintea începerii Jocurilor Olimpice 2020 care se vor desfăşura în acest an în Tokyo. Halterofilul Julius Ssekitoleko, care se antrena într-un cantonament preolimpic în vestul Japoniei, fusese dat dispărut vineri seara după ce nu s-a prezentat la un test de depistare a COVID-19 pe care urma să-l efectueze.

Halterofilul ugandez, în vârstă de 20 de ani, a lăsat în urmă un mesaj în care a arătat că vrea să rămână şi să lucreze în Japonia, deoarece viaţa în Uganda este dificilă.

„Când am primit mesajul, m-am întrebat ce s-a întâmplat, dacă a fost bine păzit”, a declarat preşedintele federaţiei de haltere din Uganda, care a precizat că Ssekitoleko îi predase iniţial paşaportul.

Julius Ssekitoleko nu reuşise să se califice la Olimpiadă şi urma să se întoarcă în Uganda marţea viitoare. Numele său apare înregistrat într-o gară din apropiere de Izumisano, regiunea Osaka, de unde şi-a cumpărat un bilet către Nagoya, centrul Japoniei, informează Mediafax.

Delegaţia Ugandei a fost printre primele care au ajuns în Japonia pentru Jocurile de la Tokyo, care se vor deschide pe 23 iulie, după o amânare de un an, din cauza pandemiei de coronavirus.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.