Acasă Economic Ioniță: Salariul mediu în R. Moldova, în creștere cu peste 10 la...

Ioniță: Salariul mediu în R. Moldova, în creștere cu peste 10 la sută

0

Salariul mediu în Republica Moldova, în primele trei luni ale 2021, a ajuns la circa 8.315 lei, fiind în creștere cu 10,3 la sută față de anul trecut. Asta declară expertul economic Veaceslav Ioniță.

În stânga Nistrului, în baza datelor disponibile estimăm că salariul mediu pentru ultimele 12 luni a ajuns să fie 4.995 (ruble) pe lună, ceea ce înseamnă circa 5.365 de lei pe lună, în creștere cu 6,7 procente comparativ cu perioada similară de anul trecut”, a menționat expertul.

Veaceslav Ioniță a precizat că, în primele trei luni ale lui 2021, salariul mediu lunar în stânga Nistrului a cunoscut aceleași evoluții ca și cel din dreapta Nistrului, însă, în 2020, în regiunea transnistreană, creșterea a fost mult mai slabă.

„Drept consecință, discrepanța dintre salarii a ajuns să fie de 55% în favoarea celor din dreapta Nistrului, iar în primul trimestru această discrepanță a rămas neschimbată”, a precizat expertul.

De cealaltă parte, datele Biroului Național de Statistică (BNS), acumulate în primele trei luni ale acestui an, arată că salariul mediu în Republica Moldova constituie 8.468 de lei. Cu 153 de lei mai mult decât a constatat expertul economic.

sursă: ionita.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.