Acasă Economic Care este prețul gazelor naturale vândute de Energocom către Moldovagaz

Care este prețul gazelor naturale vândute de Energocom către Moldovagaz

0

S.A. Moldovagaz va procura în aprilie gaz de la Energocom la un preț de 450 euro pentru o mie de metri cubi.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Consiliului S.A. Energocom, iar noul preț înseamnă o ieftinire cu 100 de euro față de luna martie.

Astfel, la licitația organizată pe data de 4 aprilie au fost procurate peste 30 de milioane de metri cubi, la prețul sub cel oferit de Gazprom pentru S.A. Moldovagaz.

Pe lângă gazele respective și gazele naturale comprimate (LNG) procurate în regim de testare în primele două zile din aprilie, restul necesarului de consum pentru luna în curs va fi acoperit de SA Energocom din stocurile create la începutul sezonului rece 2023-2024.

„Prețul foarte bun la care am făcut achiziții în ultimele zile ne va permite să reducem prețul de vânzare a gazelor către SA Moldovagaz. Sperăm ca în timpul apropiat să avem parte de o conjunctură de prețuri la fel de favorabile pe piață”, a declarat Victor Bînzari, directorul interimar al S.A. Energocom.

Conform Dispoziției CSE nr. 97 din 27.12.2023, în perioada ianuarie-aprilie 2024, S.A. Energocom a vândut gaze naturale către S.A. Moldovagaz la un preț de 550 de euro pentru o mie de metri cubi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.