Acasă Dosare de corupție Ion Sturzu, viceguvernatorul BNM -plasat în arest pentru 30 de zile

Ion Sturzu, viceguvernatorul BNM -plasat în arest pentru 30 de zile

0

Magistrații de la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău au admis miercuri, 11 martie, integral demersul procurorilor, viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) Ion Sturzu fiind plasat în arest pentru 30 de zile, au afirmat pentru ZdG ofițera de presă a Procuraturii Generale, procurora Maria Vieru.

Sturzu a fost reținut pentru 72 de ore duminică, 8 martie, atunci când a revenit în Republica Moldova, el fiind învinuit de participare la escrocherie și spălare de bani în dosarul fraudei bancare.

Săptămâna trecută, ex-guvernatorul BNM Dorin Drăguțanu, fosta viceguvernatoare Emma Tăbârță și șeful de direcție Ion Ropot au fost plasați în arest pentru 30 de zile. În același timp, viceguvernatorul Aureliu Cincilei este cercetat în stare libertate.

Toți au fost arestați în urma acțiunilor de urmărire penală efectuate de Procuratura anticorupție joi, 5 martie, la sediul BNM în dosarul privind furtul miliardului.

sursa: zdg

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.