Acasă Istorii din spatele culisei Filmul morții pescarului la Nistru. Promo-LEX: Ridică semne de întrebare

Filmul morții pescarului la Nistru. Promo-LEX: Ridică semne de întrebare

0

Asociația Promo-LEX prezintă detalii despre cazul bărbatului care a murit în apele râului Nistru, după ce ar fi fost gonit de către așa-zișii grăniceri din regiunea transnistreană. Cazul a avut loc ieri, 11 mai.

Potrivit Promo-LEX, doi locuitori ai satului Răscăieți din raionul Ștefan-Vodă, au mers la pescuit pe râul Nistru, cu o barcă improvizată. 

În jurul orelor 13:00-14:00, în timpul pescuitului, cei doi au fost somați de așa-numiții grăniceri din regiunea transnistreană să tragă barca la mal.

Potrivit informațiilor din teritoriu, obținute de Asociația Promo-LEX, la momentul producerii incidentului, pe malul stâng al Nistrului se aflau șase așa-numiți grăniceri, doi dintre care erau deja dezbrăcați, fiind pregătiți să sară în apă pentru a reține pescarii.

În acel moment, cei doi pescari, fiind speriați, au sărit din barcă, încercând să ajungă înot pe malul drept al Nistrului. Al doilea pescar, o dată ce a trecut râul, a văzut victima scoasă la mal, fiind înconjurată de pretinșii grăniceri. 

Fiind speriat, acesta a fugit în sat pentru a anunța rudele victimei.

În seara zilei de 11 mai, reprezentanții așa-numitelor organe de forță a regiunii transnistrene au anunțat Poliția Republicii Moldova despre producerea incidentului și au solicitat să fie luat cadavrul.

Totodată, Promo-LEX subliniază că până la această oră, organele din regiunea transnistreană nu a publicat nici o informație despre cele întâmplate. 

Totodată, nu pot fi găsite detalii nici pe site-ul așa-numitului minister de interne de la Tiraspol despre circumstanțele incidentului sau despre poziția administrației de facto asupra cazului. 

Potrivit versiunii așa-numitor grăniceri din stânga Nistrului, victima s-a înecat întâmplător, iar incidentul este calificat drept ”accident în muncă.”

Este important de menționat că, la începutul lunii aprilie, curent, victima, împreună cu alte 4 persoane a fost reținută de așa-numiții grăniceri din regiunea transnistreană, fiind sancționată pentru pretinsa trecere ilegală a liniei administrative.

Astăzi, corpul neînsuflețit al victimei a fost adus la morga din or. Ștefan-Vodă pentru efectuarea expertizei medico-legale și pentru stabilirea cauzelor reale ale decesului. 

Avocații Asociației Promo-LEX continuă documentarea cazului și vor oferi suport juridic rudelor victimei.

„În condițiile în care acest incident ridică semne de întrebare, solicităm implicarea plenară a autorităților constituționale, care, în virtutea obligațiilor pozitive pe care le dețin, urmează să depună diligență maximă pentru elucidarea circumstanțelor exacte în care a fost produs incidentul. Totodată, solicităm reprezentanților formatului de negocieri ”5+2” să ofere maxim suport autorităților Republicii Moldova în acest sens”, menționează Promo-LEX.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.