Acasă Exclusiv EXCLUSIV // FOTO // Dodon nu s-a limitat doar la interlopi: Președintele...

EXCLUSIV // FOTO // Dodon nu s-a limitat doar la interlopi: Președintele și-a decorat și ghidul turistic care l-a însoțit pe Muntele Athos

2

Președintele Igor Dodon ne-a obișnuit cu faptul că în ultimul timp, acesta oferă distincții de stat, tot mai des. Deși declară că cei decorați sunt cetățeni ai țării noastre care activează în diverse domenii, dar pe care nu i-ar cunoaște personal, în unele cazuri, faptele demostrează contrariul. După ce l-a decorat cu titlul ”Gloria Muncii” pe unul dintre liderii interlopi din perioada comunistă, Igor Dodon pare că nu și-a învățat lecția. Deși informația nu a apărut oficial, președintele a ținut să-i ofere un ordin și ghidului turistic care îl însoțește pe Muntele Athos, mai că în toate vizitele sale.

De curând, portalul SafeNews.md a intrat în posesia informației că printre cei decorați de președintele Igor Dodon, este un oarecare Valeriu Kapsamun. Deși informația nu a fost făcută publică oficial, imaginile pe care le prezentăm mai jos, vorbesc de la sine.

Nu se cunoaște deocamdată pentru ce merite Valeriu Kapsamun a fost decorat de către președintele Igor Dodon și nici în cadrul cărei ceremonii, așa cum numele său nu se regăsește în listele făcute publice. Cert este că numele său se regăsește în lista celor care l-au însoțit pe Dodon pe Muntele Athos, în perioada 28 – 31 august.

„Preacucernicul pravoslavnic de la Sadova și-a mai selectat o “delegație oficială” de toată frumusețea, evident cheltuielile fiind din banii noștri, a contribuabililor onești. Pentru a vă satisface curiozitatea firească, rog să vedeți mai jos lista integrală a “delegației oficiale”:
1. Igor DODON;
2. Alexandru DODON;
3. Sergiu CATANĂ;
4. Oleg TETEREA;
5. Petru MERINEANU;
6. Vlad BĂTRÂNCEA;
7. Dan DODON;
8. Valerii KAPSAMUN;
9. Serghei GAICIUC;
10. Oleg PAKHOLKOV (cetățean rus);
11. Lilian FILIPOV și Sergiu JUNCU (paza).

Potrivit informațiilor care au intrat în posesia SafeNews.md, Valeriu Kapsamun ar fi fost ghidul delegației Președintelui plecată în acea perioadă în Grecia.

Și în 2018, Valeriu a însoțit grupul condus de președintele Igor Dodon, în călătoria acestora pe Muntele Athos timp de 3 zile.

SafeNews.md a încercat să i-a legătura cu reprezentanții președinției, pentru a aflat mai multe detalii despre decorarea acestuia, însă nu am obținut nici un răspuns până la momentul publicării materialului.

Menționăm că Valeriul Kapsamun este locuitor al satului Gaidar, Gădăuzia, iar de circa 20 de ani, locuiește și în Grecia. Acesta activează în calitate de ghid pentru grupurile de pelerinaj din Rusia și țările CSI. Dat fiind faptul că cunoaște mai multe limbi, Valeriu a ajuns să devină traducător pentru delegațiile grecești. Tot el a fost premiat cu diverse medalii.

SafeNews.md amintește că la 18 septembrie, Igor Dodon l-a decorat cu ordinul „Gloria Muncii” pe Mihail Aizin, cunoscut și sub pseudonimul „Kitaeţ”. Acesta a fost reținut anterior de către autorități fiind considerat unul dintre liderii unei organizații criminale din timpul guvernării comuniste.

CITEȘTE ȘI: Fost lider interlop, decorat de Igor Dodon cu ordinul Gloria Muncii

VEZI MAI MULT: Fosta ministră a Justiției Olesea Stamate comentează distincția oferită de Dodon unui fost interlop

După ce subiectul a ajuns în vizorul presei, președinția a declarat că Igor Dodon nu ar fi știut cine este Mihail Aizin.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

2 COMENTARII

  1. De ce vă mirați? El a decorat și îngrijitoarea de la cotețul din Condrița cu „Gloria Muncii„ și pe „ghaghea Stiopa„ de la Sadova, care cîndva i-a dat un „pahar cu jin„ și pe mulți alții. Voi ce vreți să-i luați „jiucărica„? DOMOLIȚI-vă, că amuși trimite paza să vă verifice cu ce vă ocupați…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.