Acasă Justiţie VIDEO // Epopeea PG-Reniță // O nouă reacția a deputatului Reniță: ”Mă...

VIDEO // Epopeea PG-Reniță // O nouă reacția a deputatului Reniță: ”Mă obligați, stimate Alexandr Dmitrievici, să ne vedem în instanța de judecată”. Vezi ce video a publicat

0

După publicarea comunicatului de presă al Procuraturii Generale, în care deputatul Iurie Reniță a fost acuzat că ar fi acceptat să fie folosit de anumite grupări criminale în campanii de manipulare a opiniei publice și discreditare a Procuraturii, parlamentarul vine cu o reacție. În acest sens, Reniță susține că în cazul în care insinuările și manipulările PG în adresa sa vor continua, acesta se va adresa în instanța de judecată.

“Take it easy!” (mai calm!) – asta v-aș sugera în primul rând, Alexandr Dmitrievici. Amenințările și insinuările în adresa mea din Comunicatul de presă de ieri al Procuraturii Generale (PG) coincid cu vocabularul suburban al lui Igor Dodon când este vizat în dosarele de corupție „Bahamas” și „Kuliokul” (sacoșa). La sigur că ați confundat preferințele politice personale cu funcția în care vă aflați, activitatea politică fiind incompatibilă cu statutul de Procuror General, se arată întro postare a deputatului pe o rețea de socializare.

În acest sens, Reniță subliniază faptul că ”nu e cazul să compromiteți PG ca instituție fundamentală a statului, transformand-o într-o bâta politică împotriva celora care gândesc altfel (am mai parcurs asemenea timpuri!). ”

Dacă procedați în acest mod și cu acest limbaj reprobabil cu un deputat (ca reprezentant al poporului), pot să-mi imaginez cum vă comportați cu cetățenii de rând?!La rându-mi, v-aș sugera să vă mai temperați elanul declarațiilor politice cu scopul de a vă „evidenția pe orice căi și prin orice mijloace”, de parcă ați avea responsabilități de politician/deputat și nu de Procuror General. Iar dacă (în mod impertinent și total inadmisibil) vă permiteți să mă asociați cu unele grupări interlope, atunci vă prezint secvența video de mai jos, ca toată lumea să vadă cine a “acceptat să fie folosit de anumite grupări criminale…”? Concluziile le vor trage chiar cetățenii noștri.

În concluzie, deputatul Reniță susține că în cazul în care insinuările și manipulările PG în adresa sa vor continua, acesta se va adresa în instanța de judecată.

În cazul în care insinuările și manipulările PG în adresa mea vor continua, atunci mă obligați, stimate Alexandr Dmitrievici, să ne vedem în instanța de judecată, unde va fi prezent și “inocentul kuliokar” (conform opiniei PG), Igor Nicolaevici Dodon. Acolo vom avea posibilitatea să demonstrăm cine, în realitate, a „acceptat să fie folosit de anumite grupări criminale…”.

Amintim că la data de 6 mai, deputatul Iurie Reniță, a anunțat în cadrul unei emisiuni televizate despre faptul că foștii democrați Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov au depus un autodenunț la Procuratură privind finanțarea dubioasă a Partidului Socialiștilor, în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani.

A doua zi, Procuratura Generală a venit cu un comunicat în care a precizat că declarațiile deputatului NU corespund adevărului, acuzând-ul își face campanie electorală. Mai mult instituția menționa că cele invocate de domnul deputat NU sunt de natură să afecteze valoarea soluțiilor emise de procurori și judecători în speța dată.

Drept urmare a acestei reacții, parlamentarul Iurie Reniță a prezentat probe din mărturiile celor doi, făcute în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani. Chiar și așa, Procuratura Generală a negat existența acestora subliniind că declarațiile făcute de Plahotniuc și Iaralov sunt de fapt pe un alt dosar, care nu are tangență cu cel despre care se vorbește.

Mai multe detalii aici: ULTIMA ORĂ! DOC // După cum a promis, Iurie Reniță a publicat ACTE ce conțin MĂRTURIILE lui Plahotniuc și Iaralov, în legătură cu imaginile în care îi transmite un ”kuliok” pentru Dodon

Văzând atitudinea Procuraturii Generale, marți, 11 mai, Reniță vine cu o nouă probă ”incontestalibă” care confirmă existența autodenunțului depus de Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov. Este vorba despre un fragment dintr-un raport prezentat fostului procuror general, Eduard Harunjen.

Citește și: Un raport pe numele ex-procurorului general Eduard Harunjen CONFIRMĂ autodenunțul făcut de Plahotniuc și Iaralov în dosarul ”kulionk”. Reniță către Stoianoglo: ”Oare se poate să mințiți cu atâta nesimțire?”

Drept răspuns, PG a publicat un nou comunicat de presă în care susține că ”deputatul Iurie Reniță, dând dovadă de lipsa celor mai elementare cunoștințe juridice, a acceptat să fie folosit de anumite grupări criminale în campanii de manipulare a opiniei publice și discreditare a Procuraturii – activitate incompatibilă cu statutul de ales al poporului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.