Acasă Istorii din spatele culisei ULTIMA ORĂ! DOC // După cum a promis, Iurie Reniță a publicat...

ULTIMA ORĂ! DOC // După cum a promis, Iurie Reniță a publicat ACTE ce conțin MĂRTURIILE lui Plahotniuc și Iaralov, în legătură cu imaginile în care îi transmite un ”kuliok” pentru Dodon

2418
2
ads

După ce deputatul Iurie Reniță, a anunțat că va prezenta dovezi ale mărturiilor depuse de către cetățenii Plahotniuc și Iaralov, în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani, parlamentarul a decis să facă publice anumite documente. Reacția a venit după ce Procuratura Generală a venit cu o reacție la declarațiile deputatului, menționând că acestea NU corespund realității

„Deoarece Procuratura Generală (PG) în frunte cu șeful ei, Alexandru Stoianoglo, nu se poate debarasa, nici în ruptul capului, să facă comentarii politice sau să interpreteze politic declarațiile deputaților și a unor actori politici (rog să vedeți Comunicatul de Presă al PG), aș vrea să reamintesc conducerii PG că nicio lege a Republicii Moldova nu abilitează această instituție a statului nostru cu dreptul legal de a face declarații și comentarii politice. Numai cât face această declarație politică din Comunicatul de Presă al PG: „𝐀𝐦𝐢𝐧𝐭𝐢𝐦 𝐜𝐚̆ 𝐉𝐮𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐧𝐮 𝐬𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐩𝐞 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤 𝐬𝐚𝐮 𝐢̂𝐧 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐨𝐮𝐫𝐢 𝐭𝐞𝐥𝐞𝐯𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞… 𝐈̂𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐞𝐠𝐚̂𝐧𝐝 𝐩𝐞 𝐝𝐞𝐩𝐥𝐢𝐧 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐭𝐞𝐧𝐝𝐢𝐧𝐭̦𝐚 𝐚𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜𝐢 𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐨 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐚̂𝐭 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞, 𝐏𝐫𝐨𝐜𝐮𝐫𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐢̂𝐧𝐝𝐞𝐚𝐦𝐧𝐚̆ 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐫𝐜𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐢𝐚𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐞𝐯𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐥𝐭𝐞 𝐦𝐞𝐭𝐨𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐚̂𝐭 𝐚 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐏𝐫𝐨𝐜𝐮𝐫𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐮𝐧 𝐬𝐮𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐥𝐞𝐦𝐢𝐜𝐢 𝐬̦𝐢 𝐬𝐚̆-𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐚𝐬𝐜𝐚̆ 𝐜𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐬𝐮𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐭̦𝐢̂𝐧 𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐟𝐞𝐫𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐥𝐨𝐫”. a declarat deputatul.

În context, Iurie Reniță se întreabă retoric: „Care-i treaba PG cum și prin ce metode legale deputații și politicienii își exprimă un punct sau altul de vedere sau iau atitudine vis-a-vis de faptele de corupție? Ar trebui să cerem aprobarea prealabilă a PG ca să postăm pe Facebook sau pentru discursurile noastre în spațiul public?

În aceeași postare, deputatul Reniță susține că și de această dată PG, pentru a-și justifica neputința și nedorința de a fi imparțiali și total echidistanți de factorul și influența politică, recurge la metodele deja probate în timp și actualizate cu mai multă insistență după luna noiembrie 2019.

Totodată, deputatul subliniază faptul că PG trebuie să funcționeze exclusiv în baza legilor și nu a mofturilor sau ambițiilor politice ale conducerii acesteia.

„Deoarece cei de la PG menționează în Comunicatul lor de Presă că „…𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐢𝐧𝐯𝐨𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐭𝐚𝐭 𝐍𝐔 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐬𝐩𝐮𝐧𝐝 𝐚𝐝𝐞𝐯𝐚̆𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢…”, atunci le prezint crâmpee din procesele-verbale de audiere a martorilor Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov care, din contră, confirmă acest fapt. Cu o proximă ocazie revenim la subiect, în sincera speranță că PG va reacționa la declarațiile deputaților și a politicienilor în limitele stabilite de lege și nu în funcție de ambițiile și preferințele politice ale acesteia.”, a conchis el.

Amintim că, în dimineața zilei de astăzi, PG a emis un comunicat de presă după ce deputatul Iurie Reniță a declarat la TV8 că fostul președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, unul dintre consilierii acestuia, au depus autodenunțuri în cazul „kuliok”.

Reprezentanții instituției au precizat că procuratura NU a recepționat vreun autodenunț sau denunț în acest sens, iar cele invocate de domnul deputat NU corespunde adevărului și nu sunt de natură să afecteze valoarea soluțiilor emise de procurori și judecători în speța dată.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here