Acasă Exclusiv EXCLUSIV // DOC // Un raport pe numele ex-procurorului general Eduard Harunjen...

EXCLUSIV // DOC // Un raport pe numele ex-procurorului general Eduard Harunjen CONFIRMĂ autodenunțul făcut de Plahotniuc și Iaralov în dosarul ”kulionk”. Reniță către Stoianoglo: ”Oare se poate să mințiți cu atâta nesimțire?”

1

Un raport prezentat de Procuraturatura Anticorupție pe numele ex-procurorului general Eduard Harunjen, confirmă spusele deputatului Iurie Reniță care a declarat că fostul președinte al PDM Vladimir Plahotniuc, și vicepreședintele PDM, Serghei Iaralov, au deput un autodenunț la Procuratura Generală în privința unor finanțări dubioase ale PSRM numit sub genericul ”kuliok”. Acest fapt se arată într-un raport pe numele fostului șef de la Procuratura Generală, Eduard Harunjen, secvență făcută publică recent de către deputatul Iurie Reniță. Astfel, parlamentarul, printr-o postare pe o rețea de socializare susține că actuala conducere a Procuraturii Generale minte și mușamalizează cele mai importante dosare de corupție cu implicarea actorilor politici și că instituția are nevoie urgent de o ”salubrizare” începând cu conducerea ei.

La data de 6 mai, deputatul Iurie Reniță, a anunțat în cadrul unei emisiuni televizate despre faptul că foștii democrați Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov au depus un autodenunț la Procuratură privind finanțarea dubioasă a Partidului Socialiștilor, în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani.

A doua zi, Procuratura Generală a venit cu un comunicat în care a precizat că declarațiile deputatului NU corespund adevărului, acuzând-ul își face campanie electorală. Mai mult instituția menționa că cele invocate de domnul deputat NU sunt de natură să afecteze valoarea soluțiilor emise de procurori și judecători în speța dată.

Drept urmare a acestei reacții, parlamentarul Iurie Reniță a prezentat probe din mărturiile celor doi, făcute în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani. Chiar și așa, Procuratura Generală a negat existența acestora subliniind că declarațiile făcute de Plahotniuc și Iaralov sunt de fapt pe un alt dosar, care nu are tangență cu cel despre care se vorbește.

Mai multe detalii aici: ULTIMA ORĂ! DOC // După cum a promis, Iurie Reniță a publicat ACTE ce conțin MĂRTURIILE lui Plahotniuc și Iaralov, în legătură cu imaginile în care îi transmite un ”kuliok” pentru Dodon

Văzând atitudinea Procuraturii Generale, marți, 11 mai, Reniță vine cu o nouă probă ”incontestalibă” care confirmă existența autodenunțului depus de Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov. Este vorba despre un fragment dintr-un raport prezentat fostului procuror general, Eduard Harunjen.

Deoarece PG mușamalizează dosarele notorii de corupție, acuzându-mă (absolut nejustificat!) ba de una, ba de alta, vă prezint cea mai incontestabilă probă documentară, care confirmă că autodenunțurile lui Plahotniuc și Iaralov au fost și sunt în continuare la Procuratura Generală, fapt negat cu vehemență săptămâna trecută de către PG în Comunicatul ei de Presă, susține Iurie Reniță.

Oare se poate să mințiți cu atâta nesimțire cetățenii noștri și pe mine ca deputat? Ce aveți a spune, acum, despre acest Raport, adresat Procurorului General (rog să vedeți anexa), în care PG confirmă recepționarea autodenunțurilor de la Plahotniuc și Iaralov privind finanțările ilegale ale PSRM-ului?
Chiar doriți atât de mult să vă prezint și alte probe incontestabile despre finanțarea PSRM-ului în frunte cu Igor Dodon? Oare nu e suficient ceea ce v-am prezentat până in prezent, oare nu aveți pe rol dosarul „Bahamas”, care se prăfuiește (intenționat!) la PG de ani buni sau cel cu „kuliokul”(sacoșa), pe care, din considerente exclusiv politice, l-ați clasat? De unde rezultă foarte clar că-i protejați pe Igor Dodon și PSRM de spălare de bani și de corupție, a puctat parlamentarul.

În acest sens, Reniță declară că și actuala conducere a Procuraturii Generale minte și mușamalizează cele mai importante dosare de corupție cu implicarea actorilor politici și că instituția are nevoie urgent de o ”salubrizare” începând cu conducerea ei.

Deoarece suntem în perioada de primăvară, tradițional purcedem la salubrizare. În cazul PG nu poate fi vorba doar de o salubrizare de sezon, ci de una generală, începând cu conducerea ei. Dacă nu reușim în această primăvară, la sigur că va trebui să revenim la vară, după 11 iulie 2021. Pe cât de obligatorie pentru PG, pe atât de așteptată de cetățenii noștri. 𝐃𝐨𝐚𝐦𝐧𝐞 𝐀𝐣𝐮𝐭𝐚̆!, a conchis Reniță.

Amintim că în vara anului 2019, în spațiul public au apărut secvențe video în care Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov îi oferă președintelui țării de atunci, Igor Dodon, tot el președintele socialiștilot, o sacoșă în care se prezumă că erau bani.

Drept urmare, Procuratura Anticorupție s-a autosesiat pe acest caz, fiind inițiat un proces penal.

Ulterior, Procuratura Anticorupție a clasat procesul penal pornit în baza imaginilor cu Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, argumentând că faptele persoanelor vizate nu întrunesc elementele infracțiunii.

În cadrul unei emisiuni televizate, Procurorul General Alexandr Stoianoglo a sugerat că nu regretă de faptul că în cazul „kuliok” nu a fost deschis un dosar penal.

„Știți că noi am pornit un proces penal, în cadrul căruia am analizat mai multe lucruri. De ce nu l-am interogat pe Igor Dodon? Dacă îl audiam în calitate de martor, nu puteam să-i înaintăm învinuirea. Dacă îl audiam în calitate de învinuit, nu puteam prezenta probe. Chiar și unele persoane vizate în acest caz au spus că totul este un show politic”, a spus Alexandr Stoianoglo în cadrul emisunii.

De asemenea, procurorul general a spus că nu există nicio relație între el și Igor Dodon, iar decizia de clasare a dosarului a fost una independentă și nu are nicio legătură cu faptul că politicianul se afla în fruntea Președinției.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.