Acasă Dosare de rezonanță Dosarul Glorinal // Juristul întreprinderii rămâne în arest preventiv. De ce a...

Dosarul Glorinal // Juristul întreprinderii rămâne în arest preventiv. De ce a rămas și directorul după gratii

920
0
ads

Curtea de Apel Chișinău a lăsat luni în vigoare mandatul de arestare pe un termen de 30 de zile, eliberat pe numele lui Sergiu Găină, juristul Companiei Glorinal. Instanța a amânat cu două zile ședința de examinare a recursului avocaților lui Vasile Chirică, principalul fondator și directorul Companiei de construcții Glorinal, care au contestat mandatul de arestare pe un termen de 30 de zile, eliberat de Judecătoria Chișinău.

Magistrații au amânat ședința de judecată la solicitarea avocaților lui Chirică, care au declarat că au nevoie de timp pentru a prezenta probe în favoarea clientului lor.

În timp ce magistații Curții de Apel examinau legalitatea mandatelor de arestare în dosarul Glorinal, mai multe persoane care se declară părți vătămate au protestat în fața sediului instanței, cerând „Justițe corectă” și scandând „Chirică la pușcărie”. Protestatarii susțin că au achitat integral pentru imobilele procurate de la Glorinal, iar Chirică le-a lăsat locuințele gaj la bancă în contul unui credit pe care nu l-a restituit. Acum ei riscă să rămână fără apartamente, dacă banca va decide să-și recupereze datoriile.

Pe de altă parte, avocații lui Chirică susțin că este vorba de un dosar fabricat de procurori la comanda unor persoane care urmăresc să-l deposedeze pe Chirică de afacere. Apărătorii consideră că, plasarea lui Chirică și a subalternilor săi în arest constituie un abuz, iar dosarul este parte componentă din schema unui atac raider pentru preluarea afacerii.

Vasile Chirică și alții șapte foști subalterni de-ai săi au fost reținuți la 7 septembrie, fiind învinuiți de abuz de serviciu.

La finele anului trecut procurorii au desfășurat percheziții în 12 locații care aparțin Companiei Glorinal. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, perchezițiile au fost efectuate în legătură cu investigarea infracțiunilor de escrocherie și abuz de serviciu, comise de factori de decizie ai companiei de construcții, care se află în proces de insolvabilitate, atunci când nu au asigurat transmiterea în proprietatea clienților a apartamentelor și spațiilor comerciale în care aceștia au investit bani.

În februarie 2020, Vasile Chirică a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă, pentru că ar fi pretins 1.500 de euro de la un bărbat pentru a-i rezolva o problemă legată de darea în exploatare a unui bloc locativ.

Bănuitul şi-a recunoscut vina pe deplin, iar procurorii l-au pus sub învinuire, obligându-l să nu părăsească ţara şi să se prezinte la organul de urmărire penală în caz de necesitate.

Avocații lui Chirică susțin că este vorba de un atac raider pentru preluarea companiei și au promis să vină cu detalii în timpul apropiat.

sursa: anticorupție.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here