Acasă Dosare de rezonanță Dosarul crimei de la Orhei, trimis în judecată: Ce pedeapsă riscă băiatul...

Dosarul crimei de la Orhei, trimis în judecată: Ce pedeapsă riscă băiatul care și-a înjunghiat mortal prietenul de 12 ani

0

Procuratura raionului Orhei anunță despre expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a unui adolescent, care și-a ucis amicul pentru o consolă de jocuri. Potrivit anchetei, inculpatul a înjunghiat victima de cel puțin 15 ori.

Tânărul a fost pus sub învinuire pentru două capete de acuzare, inclusiv „tâlhărie” și „omor intenționat”. El riscă până la 12 ani și 6 luni închisoare, o pedeapsă maxima la care poate fi condamnat un minor. Tragedia a avut loc pe 18 ianuarie curent, în subsolul unei clădiri nefinisate din orașul Orhei. Inculpatul, în vârstă de 14 ani, și-a ademenit amicul, cu doi ani mai mic decât el, l-a înjunghiat mortal cu un cuțit, după care i-a sustras din rucsac o consolă Xbox și a plecat. În dimineața următoare, inculpatul i-a povestit unui prieten despre cele săvârșite, rugându-l să cumpere doi saci pentru a ascunde cadavrul, după care a mers cu bunica la biserică, spun procurorii. În scurt timp, el a fost reținut, iar mai apoi – arestat. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.