Acasă Dosare de rezonanță Ședința de judecată în dosarul Șor, amânată după ce procurorul a cerut...

Ședința de judecată în dosarul Șor, amânată după ce procurorul a cerut anexarea unor probe noi la dosar

0


O nouă ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor a avut loc joi, 9 decembri la Curtea de Apel (CA) Cahul, următoarea ședință fiind programată pentru vineri, după ce procurorul pe caz a cerut anexarea unor probe noi la dosar și audierea unui martor, scrie Ziarul de Gardă.

De partea cealaltă, apărătorii lui Șor spun că vor cere anularea ședinței, pe motiv că nu reușesc să studieze materialele. Aceștia se arată indignați de faptul că ședința pe dosarul Șor, a început la ora 14:00, iar magistrații au intrat în deliberări până la aproape de ora 20:00.  

„Ne sunt încălcate toate drepturile la Curtea de Apel Cahul, inclusiv și ca program de muncă. În cel mai bun caz după ora 20:00 ne vom porni la Chișinău și vom ajunge pe la miezul nopții. Mâine dimineață trebuie să revenim la Cahul, în ședință la 9:30, cu expunerea pregătită”, a declarat avocatul Aureliu Colenco.

Ședința de joi, 10 decembrie, a avut loc după ce cea programată pentru 4 decembrie a fost amânată deoarece avocații lui Șor, Iulian Balan, Aureliu Colenco, Denis Calaida și Nicolae Bojenco nu s-au prezentat la ședința de judecată.

La 12 noiembrie, Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins, ca fiind neîntemeiată, cererea înaintată de avocații lui Ilan Șor, privind strămutarea judecării cauzei penale în privința acestui, de la Curtea de Apel Cahul, la o altă instanță egală în grad. Încheierea CSJ este irevocabilă. 

Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Politicianul pledează nevinovat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.