Acasă Politic Dodon în apărarea lui Plahotniuc, după ce a rămas fără Ordinul Republicii:...

Dodon în apărarea lui Plahotniuc, după ce a rămas fără Ordinul Republicii: ”Chestia asta e ilegală. La momentul potrivit, foarte simplu va fi anulat decretul”

0

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, susține că fostul șef PD, Vladimir Plahotniuc, ar trebui s-o dea în judecată pe președintele Maia Sandu pentru retragerea Ordinului Republicii. Declarațiile au fost făcute publice în timpul unei emisiuni televizate la care a fost invitat.

„Chestia asta e ilegală, toți au confirmat. Întrebarea e de ce Plahotniuc n-o dă în judecată, ce „deal” (înțelegere, n.r.) are să nu dea în judecată. Pentru că imediat ce dă în judecată, decretul este anulat”, a declarat Dodon.

Mai mult, ex-șef al statului a mai spus că „la momentul potrivit, foarte simplu va fi anulat decretul”, lăsând să se înțeleagă faptul că Plahotniuc o va face atunci când va fi interesat de subiect.

„Acum nu, pe urmă poate o să-i intereseze”, a punctat Dodon.

Precizăm că Maia Sandu i-a retras lui Vladimir lahotniuc Ordinul Republicii pe 18 februarie curent, după ce s-a constatat că distincția i-a fost acordată cu încălcarea procedurii și a normelor legale, și anume a Regulamentului despre modul de propunere pentru decorarea cu distincţii de stat ale Republicii Moldova şi de înmânare a lor.

„Propunerea pentru decorarea lui Vlad Plahotniuc a venit din partea Organizației municipale a Partidului Democrat, ceea ce reprezintă o încălcare a normelor legale, întrucât legea nu prevede partidele politice printre subiecții care pot face propuneri cu privire la decorarea cu distincții de stat”, a precizat atunci Maia Sandu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.