Acasă Istorii din spatele culisei DOC // CNA, bâta politică a lui Dodon (ep.2) – Eduard Patic,...

DOC // CNA, bâta politică a lui Dodon (ep.2) – Eduard Patic, din nou suspendat și chemat la CNA

0

Directorul Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate continuă să fie persecutat de „colegii” săi, dar și de unii angajați ai Centrului Național Anticorupție. Totul pentru a-i face loc unui nou manager – Alina Rusu. Este deja a treia oară când Eduard Patic este suspendat din funcție și „chemat”, în aceeași zi, la CNA.

Subiectul a intrat în atenția publicului după numirea unui director interimar al Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS) din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Este vorba despre Alina Rusu, care activa până acum în calitate de specialist în cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM).

Numirea acesteia a survenit imediat după ce Eduard Patic a fost suspendat din funcția de director al CAPCS, în urma unei pretinse anchete de serviciu. Interesant este faptul că ancheta de serviciu a fost inițiată imediat după ce Patic a fost „invitat” la CNA, acolo unde i s-a spus direct că ar trebui să scrie cerere de demisie din funcția pe care o deține, asta deși contractul său de muncă a fost semnat pentru o perioadă de cinci ani.

Recent, pe 13 aprilie, aceleași instituții i-au trimis repetat scrisori lui Patic. De data aceasta, CNA l-a chemat pentru a-l înștiința că pe numele său a fost deschis un dosar contravențional, în baza articolului 313 Codul Contravențional, care presupune depășirea atribuțiilor de serviciu. 

Contactat de Deschide.MD, Eduard Patic a declarat că nu știe despre ce anume este vorba pentru că nici până acum nu i-au fost aduse la cunoștință materialele cauzei pornite de CNA.

A doua scrisoare, remisă tot pe 13 aprilie, este de la CAPCS. Instituția i-a expediat lui Patic ordinul de prelungire a anchetei, în care vor fi cercetate acțiunile acestuia în perioada în care se afla la conducerea Centrului.

Eduard Patic le-a spus reporterilor noștri că aceasta este deja a 3 suspendare din funcție, asta după ce în martie a revenit la muncă ca urmare a expirării termenului de suspendare. Dar a avut o „surpriză”. Cei de la CAPCS l-au anunțat despre un nou termen de suspendare.

„Chiar nu înțeleg, le trebuie 3 luni de zile ca să facă o anchetă. Mai degrabă sunt anumite interese politice în spatele acestei situații”, a declarat Eduard Patic. 

Amintim că, potrivit unei înregistrări audio, Iurie Ciorbă — adjunctul Direcției teritoriale centru al CNA i-ar fi spus franc lui Patic despre faptul că ar trebui să-și părăsească postul de muncă: „Două săptămâni în urmă, doamna președinte, acolo, s-a decis că o să fie altă persoană, cumnata nu știu cui”. Înregistrarea audio a fost făcută după ce Patic a fost invitat la CNA și luat la întrebări de un angajat al centrului. La ieșire, acesta s-a intâlnit cu Ciorbă.

Notă: Iurie Ciorbă a fost vizat în mai multe materiale jurnalistice. Unul dintre acestea se referea la averea pe care o are anagajatul CNA. Tot Ciorbă a investigat și un dosar de evaziune fiscală de la Andy’s Pizza” şi restaurantele „La Plăcinte”, a căror proprietar este Andrei Tranga. Atunci, angajatul CNA spunea că se retrăgeau saci cu bani fără a fi contabilizați. Tot în presă s-a vehiculat că Iurie Ciorbă este finul lui Ghenadie Tanas, șeful Direcției generale teritoriale „Nord” a Centrului Național Anticorupție despre care ZDG a scris că este „cămătarul de la CNA”

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.