Acasă Istorii din spatele culisei Un om de afaceri susține că firma lui este supusă unui atac...

Un om de afaceri susține că firma lui este supusă unui atac raider. Întreprinzătorul acuză mai multe persoane, printre care o judecătoare și o administratoare autorizată, soția unui fost membru CSM. Poziția celor vizați

0

Un om de afaceri, care s-a adresat printr-o scrisoare redacției ZdG, susține că a devenit victima unui atac de tip raider. Potrivit lui Ruslan Pușcaș sub influența unui grup de persoane, care „acționează în interes material”, la sfârșitul lunii mai, Judecătoria Chișinău sediul Centru a intentat procesul de insolvabilitate față de SRL „West Invest Capital”, iar lui Ruslan Pușcaș i-a fost ridicat dreptul de administrate a companiei.

Judecătoria Chișinău a intentat procesul de insolvabilitate față de debitorul SRL „West Invest Capital”după ce a admis cererea introductivă depusă de Constantin Axionov cu privire la pornirea procedurii.

„În momentul în care cererea de intentare a procesului de insolvabilitate se întemeiază pe o creanță incertă sau litigioasă, această cerere este inadmisibilă, conform legislaţiei procesuale şi Legii insolvabilităţii. Prin admiterea cererii introductive și prin pronunțarea Hotărârii din 24 mai 2021, judecătoarea Natalia Iordachi şi-a depăşit atribuţiile stabilite de lege pentru instanţa de insolvabilitate, a negat regulile de competenţă şi a promovat interese private ilegale”, consideră Ruslan Pușcaș.

Potrivit judecătoarei Natalia Iordachi, „multiplele sesizări la diverse instituții în privința unui dosar aflat pe rol în procedura sa, nefiind finalizat, nu denotă altceva decât o încercare de intimidare a instanței la examinarea cauzei sau posibil de înaintare a unor eventuale recuzări pentru înlăturarea sa de la examinare în calitate de judecător.

După ce instanța a ridicat dreptul lui Ruslan Pușcaș de administrare a SRL „West Invest Capital” în calitate de administrator al insolvabilității a fost desemnată Adriana Crețu.

„În realitate, nu există vreo dovadă a insolvabilității, susține Ruslan Pușcaș.

Din momentul intentării insolvabilității, dreptul debitorului de a administra și de a dispune de bunurile incluse în masa debitoare a fost transmisă administratoarei insolvabilității. Prin hotărârea instanței de judecată, din luna mai, a fost împuternicită administratoarea insolvabilităţii de a prelua în posesie şi administrare, inclusiv prin executare silită, bunurile care fac parte din masa debitoare a SRL „West Invest Capital”.

Interesul material al administratoarei autorizate Adriana Crețu în comiterea faptei este evident, ori obținerea atribuției de gestionare a patrimoniului debitorului permite administratorului autorizat să gestioneze bunurile și să primească onorarii consistente”, menționează Ruslan Pușcaș.

Adriana Crețu, administrator provizoriu al SRL „West Invest Capital” susține de cealaltă parte că „și-a îndeplinit atribuțiile funcționale în mod profesionist în spiritul principiului legalității, corectitudinii și imparțialității obiective în exercitarea activității”.

Continuarea o găsiți pe zdg.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.