Acasă Istorii din spatele culisei Cum e tratat Demcenco după gratii: A fost plasat în celula lui...

Cum e tratat Demcenco după gratii: A fost plasat în celula lui Filat

0

Serghei Demcenco, director adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), aflat în arest preventiv la Penitenciarul Nr. 13 din Chișinău, nu a fost fotografiat așa cum prevede procedura standard atunci când un deținut ajunge în penitenciar. ZdG a obținut informații din baza de date a sistemului administrației penitenciare, care demonstrează faptul că pozele lui Serghei Demcenco nu au fost introduse în sistemul informatic.

Potrivit surselor ZdG din interiorul ANP, Serghei Demcenco a fost plasat în aceeași celulă în care a fost deținut anterior fostul premier Vlad Filat, celulă renovată, cu unitate sanitară proprie. Spre deosebire de Demcenco, Viorel Perciun, directorul Penitenciarului Nr. 18-Brănești, aflat și el în arest preventiv la Penitenciarul Nr. 13, a fost fotografiat.

Conform procedurii standard, atunci când sunt aduși în penitenciar, deținuților, inclusiv celor aflați în arest preventiv, li se iau amprentele și li se fac fotografii portret și din profil. Aceste informații se păstrează în baza de date a sistemului penitenciar chiar și după eliberarea deținuților. Serghei Demcenco însă nu a fost fotografiat.

Potrivit surselor ZdG, pe lângă faptul că nu a fost fotografiat, administrația închisorii l-ar fi plasat pe Serghei Demcenco în celula nr. 127, cea în care a fost anterior deținut fostul premier Vlad Filat. Spre deosebire de restul celulelor, cea a lui Demcenco a fost renovată în perioada deținerii lui Filat și este dotată cu boiler și wc separat. Aceleași surse ne-au comunicat că Demcenco ar avea în posesie telefon mobil, deși acest lucru este interzis.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.