Acasă Alegeri 2020 CC nu se poate pronunța privind legalitatea alegerilor prezidențiale

CC nu se poate pronunța privind legalitatea alegerilor prezidențiale

0

Curtea Constituțională a R. Moldova (CC) anunță că, deocamdată, nu se poate pronunța cu privire la legalitatea alegerilor prezidențiale din R. Moldova, iar asta pentru că, deși se fac 10 zile de la recepționarea actelor de la Comisia Electorală Centrală (CEC), instanțele de judecată nu au soluționat în mod definitiv toate contestațiile în materie electorală. Precizările au fost făcute de către Curtea Constituțională miercuri, 2 decembrie, printr-o notă publicată pe site-ul oficial al instituției constituționale, transmite SafeNews.md cu referire la Zdg.md.

„Potrivit articolului 122 din Codul electoral, în termen de 10 zile de la primirea actelor de la Comisia Electorală Centrală, dar nu mai devreme de soluţionarea definitivă de către instanţele de judecată a contestaţiilor depuse conform procedurilor stabilite de legislaţie, Curtea Constituţională confirmă sau infirmă legalitatea alegerilor.

Având în vedere faptul că instanțele de judecată nu au soluționat în mod definitiv toate contestațiile în materie electorală, Curtea nu se poate pronunța, deocamdată, cu privire la legalitatea alegerilor”, se menționează în nota CC.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.