Acasă Anticipate 2021 Când vor fi validate rezultatele alegerilor anticipate? Precizările CEC

Când vor fi validate rezultatele alegerilor anticipate? Precizările CEC

0

Comisia Electorală Centrală (CEC) urmează să aprobe luni, 19 iulie, rezultatele finale ale alegerilor parlamentare anticipate de pe 11 iulie. Informația a fost confirmată de către președintele CEC-ului, Dorin Cimil.

„La noi acum merge procedura de recepționare a proceselor verbale în original. Spre exemplu, din alte localități sau țări am primit doar foto-copiile și sunt într-o stare nu foarte bună. De aceea, nici nu le-am plasat pe site, pentru că nici nu sunt conforme ca calitate”, a spus Cimil, transmite SafeNews.md cu referire la tv8.md.

”Luni CEC-ul intenționează să examineze și să adopte procesul verbal totalizator, unde vor fi reflectate rezultatele scrutinului. După aceasta, timp de 24 de ore, CEC va trebui să prezinte Curții Constituționale (CC) toate actele și materialele, în baza cărora se va analiza corectitudinea și legalitatea petrecerii scrutinului. Ulterior, CC, în termen de 5 zile de la recepționarea actelor, urmează să se expună.”

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.