Acasă Investigații Averea de milioane a unui consilier PSRM din Hâncești, cumătru cu Dodon

Averea de milioane a unui consilier PSRM din Hâncești, cumătru cu Dodon

0

Consilierul socialist din raionul Hâncești. Ivan Ududovici, declară oficial că a avut anul trecut venituri din salariu de doar 114.000 lei, la nivelul salariului unui profesor școlar, în timp ce deține și administrează afaceri de milioane. Afaceristul, care este cumătru cu liderul socialist Igor Dodon și nașul de cununie al colonelului de poliție Petru Corduneanu, un apropiat al fostului șef al al statului, pe lângă faptul că nu și-a raportat afacerile, nu a declarat nici imobilul de milioane în care locuiește și nici automobilul de lux, transmite SafeNews.md cu referire la anticorupție.md.

Pe urmele părintelui au mers și cei doi fii mai mari ai săi, care, fiind în funcții publice, au neglijat regulile de declarare a averilor și conflictelor de interese. 

Ivan Udodovici, care este și președintele organizației raionale Hâncești a PSRM, a beneficiat de mai multe favoruri din partea guvernării, prestând în schimb diferite servicii pentru partidul condus de cumătrul său.

Afacerile socialistului din Hâncești

Familia Ududovici deține mai multe firme, dintre care unele înregistrate pe numele unor persoane interpuse. Cea mai cunoscută întreprindere a fruntașului socialist din Hânceşti este Tehnostel-Car, specializată în creșterea și sacrificarea animalelor, precum și în comercializarea și exportul de carne.

Întreprinderea, înregistrată pe numele soților Ivan și Maria Ududovici, cu cote de 70 și 30 la sută, deține o fermă în apropiere de orașul Hâncești, mai multe terenuri agricole pe care sunt cultivate cereale pentru hrana animalelor și un abator modern.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.