Acasă Investigații VIDEO // Procurorul Vinițchi își ridică o casă pe malul lacului Ghidighici

VIDEO // Procurorul Vinițchi își ridică o casă pe malul lacului Ghidighici

0

rocurorul Pavel Viniţchi, cunoscut în trecut pentru investigarea dosarelor ce ţin de traficul de droguri, îşi construieşte casă într-un parc de pe malul lacului Ghidighici. Imobilul de pe terenul împădurit cu mesteceni şi conifere pare să aibă cel puţin 200 de metri pătraţi, deşi omul legii susţine în declaraţia de avere şi interese personale că ar avea puţin peste 79 de metri pătraţi. Ridică semne de întrebare şi cum a acceptat un om al legii să-şi construiască o casă într-o zonă împădurită de pe malul unui lac, transmite SafeNews.md cu referire la anticorupție.md.

Intrarea din cartierul de lux de pe malul Ghidighici

Cum îşi construieşte Pavel Viniţchi casa

Viitoarea casă a lui Pavel Viniţchi este amplasată în parc, la cel mult 200 de metri de la malul lacului Ghidighici, nu departe de staţia de scafandri. Omul legii îi va avea ca vecini pe mai mulţi oameni de afaceri milionari, printre care şi proprietarii de la Basconslux şi O’Key Imobil, precum şi pe sportivi de performanţă.

Lucrările de construcţie, care au început anul trecut, sunt în toi. Deja au fost ridicaţi pereţii, iar nu demult a fost pus şi acoperişul. Printre mestecenii înalţi se regăseşte şi o macara.

Pe şantier lucrează mai mulţi muncitori care au încuiat porţile şi s-au ascuns atunci când au văzut reporterii la poartă. Un tânăr, care a avut grijă să încuie poarta în urma unui camion care a adus cărămizi, a refuzat să ne comunice cine l-a angajat şi cine îl remunerează. În schimb, vecinii şi muncitorii de pe şantierele alăturate ne-au confirmat că anume aici îşi construieşte casă un procuror cu numele Pavel.

Cum a intrat omul legii în posesia terenului

Rodica Viniţchi                 facebook.com

Construcţia nefinalizată este înregistrată pe numele Rodicăi Viniţchi, soţia procurorului. Conform declaraţiilor de avere şi interese personale, semnate de omul legii, aceasta de mai mulţi ani nu este angajată în câmpul muncii şi nu are venituri.

Casa procurorului Viniţchi, văzută de la înălţime

Imobilul a fost procurat în mai 2020 de la judocanul Oleg Creţul, nivelul finalizării construcţiei fiind de 10 la sută. Pavel Viniţchi a raportat în declaraţia de avere şi interese personale pentru anul 2020 că achiziţia l-a costat 134.537 de lei, puţin peste 6.400 de euro.

Viniţchi nu a devenit însă şi proprietar al celor nouă ari de teren pe care este amplasată viitoarea sa locuinţă. Terenul rămâne în proprietatea Primăriei oraşului Vatra şi i-a fost oferit în arendă lui Oleg Creţul în noiembrie 2015, pe un termen de 16 ani, cu destinaţia construcţii. Chiar dacă Viniţchi îşi construieşte acolo casa, contractul de arendă a terenului cu Primăria Vatra rămâne în continuare pe numele lui Creţul.

Continuarea o găsiți pe anticorupție.md.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.