Acasă Justiţie DOC// Judecătoria Chișinău confirmă veridicitatea actului publicat de SafeNews, potrivit căruia fostul...

DOC// Judecătoria Chișinău confirmă veridicitatea actului publicat de SafeNews, potrivit căruia fostul șef de la SIS a fost condamnat la o amendă de doar 88 mii lei și nu cu suspendare cum declara Procurorul General

0

După ce portalul nostru SafeNews.md a publicat un act ce demonstrează faptul că fostul șef al SIS, Vasile Botnari a fost condamnat doar cu o amendă de 88 mii de lei și privarea dreptului de a ocupa o funcție publică pe un termen de 5 ani, în dosarul profesorilor turci, astăzi, instanța de judecată confirmă acest fapt, publicând extrasul din decizia luată de judecător.

Procurorul a cerut pentru fost șef SIS închisoare pe un termen de trei ani și dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de cinci ani.

Acum o săptămână, procurorul general a declarat că singura persoană condamnată pentru expulzarea cetățenilor turci este Vasile Botnari. Deși demnitarul spunea că fostul șef al SIS fusese condamnat cu suspendare.

Ulterior, portalul nostru SafeNews.md a publicat un act care demonstra faptul că procurorul General Alexandr Stoianoglo minte, iar Botnari ar fi doar o amendă de 88 de mii de lei și că fusese privat de dreptul de a ocupa o funcție publică în următorii cinci ani.

Pronunțarea sentinței a fost cu grif secret.

Între timp, cei șapte profesori turci se află în detenție, în închisorile din Turcia. Anterior, mai mulți activiști civici l-au acuzat pe Igor Dodon că ar sta în spatele acestei acțiuni, fiind o răsplată pentru reparația clădirii prezidențiale, însă șeful statului a negat că ar avea vreo legătură cu expulzarea.

Totuși, atunci când a venit în Republica Moldova, președintele turc a mulțumit autorităților de la noi pentru această operațiune.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.